A SZEHŐ mai rendkívüli taggyűléséről zárt ajtók mögött tárgyalt a pénzügyi bizottság, mely jóváhagyta az önkormányzati képviselők választókörzeti keretének felhasználására tett javaslatait is.

Április 24-én, pénteken délután rendkívüli taggyűlést tart a Szegedi Hőszolgáltató Kft., a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság reggel zárt ülésen tárgyalta a napirendi pontot. Az önkormányzati képviselők választókörzeti kereteinek felhasználásáról is tárgyaltak, és jóváhagyták a céltámogatások felhasználását. A közgyűlési döntést is igénylő rendelkezések között például művelődési ház működési támogatása, óvoda játékvásárlására vagy éppen udvarfelújítása, jubileumi ünnepségek és gyermekrajzpályázat költségeinek fedezése szerepel.

A bizottsági döntést igénylő rendelkezések között azt találjuk az előterjesztés mellékletében, hogy Mihálffy Béla (Fidesz-L.É.T.) külterületi utak gléderezésére, javítására, a Széksósi Óvoda rendezvényének támogatására fordítja választókörzeti keretének egy részét. Ezenkívül egynyári virágok közterekre történő ültetését is tervezi, akárcsak Sebestyén József (MSZP), Solymos László (MSZP), Tóth Károly (MSZP), Kothencz János (Fidesz-L.É.T.) és Nagy Sándor (Együtt). A képviselők összesen mintegy 2,2 forintot fordítanak erre a célra idén.

Lauer István (MSZP) a jubileumi EAST-koncertre és konténerkihelyezésre fordít keretéből, Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) konténeröltöző telepítésére, köztéri gyümölcsfaültetésre és ünnepségekre fordítja a rendelkezésére álló források bizonyos hányadát. Ménesi Imre (MSZP) szórólap nyomdaköltségeire és az újrókusi gyermeknapra, Sebestyén József is rendezvényre, szórólapokra és virágokra költ körzetében. Kozma József (MSZP) a makkosházi közösségi kertbe kondigépek vásárlásához járul hozzá, hulladékgyűjtő edények köztéri kihelyezését kezdeményezte és a várjátékokat is támogatja például. A 9-es körzet képviselőjének, Solymos László alpolgármesternek a neve mellett csupán a köztéri virágok ültetését találtuk a táblázatban, míg Szondi Ildikó (MSZP) családi rendezvény terembérleti díját fedezi keretéből, továbbá egyesület fellépését támogatja és szórólapozásra költ. Szénási Róbert (MSZP) összesen tíz célt jelölt meg, ezek között szerepel például újságkiadás, sportnap és egyéb rendezvények támogatása, járdajavítás és burkolatjavítási munkálatok költségeinek fedezése. Mészáros Tamás (MSZP) többek között polgárőr egyesületet, rendezvényeket és kutyafuttató-javítást támogat idei választókörzeti keretéből, míg Tóth Károly (MSZP) rendezvény terembérleti díjának fedezéséhez járul hozzá és virágültetést támogat. Kothencz János (Fidesz-L.É.T.) többek között járda akadálymentesítésre, padfelújításra és szemeteskonténer hetenkénti ürítésére fordít a keretből. Nagy Sándor a virágültetés mellett egy családi rendezvényt támogat, Szentgyörgyi Pál (MSZP) május elsejei családi napot és szórólapokat finanszíroz. Kormos Tibor (Együtt) két épület elé virágföldet vitet és a várjátékokat támogatja. Solymoshoz hasonlóan Joób Márton (MSZP) is egyetlen célt jelölt meg, az Újszeged Magazin költségeire költ választókörzeti keretéből. Berkesi Ottó (DK) pedig padfelújításra, majálisra, koncertre, a rózsaünnep nyomdai és grafikai költségére szánja a választókörzeti keretének egy részét.

A pénzügyi bizottság péntek reggeli ülésén bruttó 13 millió 137 ezer forintot hagyott jóvá a Hajnóczy utcai óvoda tetőfelújítására is, melynek tervezését már tavaly elkezdték, és rendelkezésre áll az építési engedély is. A kivitelezést – mely a tervek szerint két hónapon keresztül tart – hamarosan megkezdik.

Varga Anna, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Gémes Sándor / szegedma.hu