A biciklisek továbbra is az út test két szélén tekerhetnek.

Időjárástól függően előreláthatólag péntekig az utolsó simításokat is elvégzi a kivitelező a Belvárosi híd belvárosba vezető bicikliútján – tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának munkatársa. Kósa János hozzátette, akkor kezdik el javítani a másik oldalon a járdát.

A kerékpárosok Újszeged felé változatlanul a kijelölt sávjukban, a belvárosba továbbra is átmenetileg az úttest szélén közlekedhetnek. A gyalogosok az eredetileg kerékpárútnak használt járdán kelhetnek át. Itt a biciklisek is mehetnek, szintén gyalog, járművüket tolva. A járdajavítás a tervek szerint augusztus 19-éig tart, de a SZIN-re mindenképpen elkészül.

Megírtuk: három hétre tervezték a munkát a múzeum felőli oldalon. A kivitelezés tehát több mint egy héttel hosszabbra nyúlt (2016. július 4.: Ma indul a felújítás a Belvárosi hídon). Az önkormányzat idén összesen 60 millió forintot költ a régi hídra. Ebből csak tűzoltásra futja: a járdaszélek, járdák, lépcsők helyreállítására. Karbantartják a hídszerkezet vasbeton elemeit, cserélik a meghibásodott mozgó alkatrészeket, és gondoskodnak a korrózióvédelemről.

delmagyar.hu

Borítókép: Már csak péntekig dolgoznak a munkások a Belvárosi híd belvárosba vezető kerékpárútján. Fotó: Karnok Csaba, delmagyar.hu