A Föld közelgő pusztulására figyelmeztetnek így május 24-én a környezetvédők – a Stefánián. Szegeden a Kihalás Forradalma.

A klímasztrájkot egy 16 éves svéd diáklány indította el tavaly nyáron, felismerve, mekkora veszélyben van a bolygónk. Greta Thunberg így tiltakozik az ellen, hogy a politikusok elégtelenül kezelik a klímaváltozás kérdését. Úgy véli, radikális változásokra van szükség, ezért Gréta minden pénteken tüntet. Ma már százezrek követik a példáját világszerte. Szeged is csatlakozik május 24-én, pénteken a globális klímasztrájkhoz.

A Kihalás Forradalma nevű klímamozgalom aktivistái, a környezetvédők mindenütt ugyanazt csinálják, összegyűlnek egy közterületen, és adott jelre „meghalnak”, a földre fekszenek. Az akciónak már neve is van, úgy hívják, hogy die in, vagyis behalás. Az eseményekről készült fotókat sokan osztják meg, így hirdetve a klímamozgalmat.

Szegeden május 24-én, pénteken 13 órakor a Stefánián, a Móra Ferenc Múzeum mögötti füves területen akcióznak a kihalás forradalmárai.

szeged.hu

Kapcsolódó anyagok