Pénteken 10 órakor megkezdődik az idei szőregi rózsaünnep, holnap kezdik a díszítést.

A programokat négy helyszínen, a művelődési házban, a könyvtárban, a Rózsák terén és a szabadidőparkban rendezik. A június 26-tól 28-ig tartó, három napos rendezvény első napján népdal- és nótaénekesek lépnek fel, délután többek között fűnyíróversenyen izgulhatnak a résztvevők.

Az idei virágkarneválon Csipkerózsa-hercegnőt választanak: a versenyre 17-en jelentkeztek. A 4-14 éves lányok péntek este mutatkoznak be a közönségnek. A rendezvény ideje alatt idegenvezetők kísérik a csoportokat az egyik helyszínről a másikra, közben Szőregről mesélnek a vendégeknek. Szombat délután a nemzetközi néptáncgála után indul útjára a rózsaünnepi felvonulás. A 42 felvonuló mellett mazsorettek és táncosok színesítik a menetet. Este megválasztják a Csipkerózsa-hercegnőt, majd Feke Pál műsora és Galambos Lajos szuperbulija ígér felhőtlen szórakozást a látogatóknak. Közben kiderül, hogy a hétfő óta dolgozó zsűri melyik szőregi elő- és belső kertet ítélte a legszebbnek.

A rendezvény utolsó napján, vasárnap este a szegedi főrabbi Golda Meir szalonzenekara szórakoztatja a közönséget, majd Balázs Klári és Korda György koncertjével zárul a rózsaünnep.

Kovács Kriszta, delmagyar.hu, 2009. június 24.