Péntek reggel tíz órától vasárnap estig nyolc helyszínen várják a vendégeket a tizedik szőregi rózsaünnepen. Holnap rózsakirálynőt választanak, vasárnap fellépnek A Társulat tagjai is.

– Napok óta felbolydult méhkashoz hasonlít Szőreg. Kétszáz önkéntes nyolc helyszínen összesen kilencezer órát dolgozott azért, hogy csaknem minden elkészüljön a tizedik szőregi rózsaünnep megnyitójára. Ujhelyi István ma délelőtt tíz órakor mond köszöntőt a nagyszínpadon, melyet a nagy esőzések miatt idén a focipálya melletti pályatéren állítottak fel.

A dekorációként szolgáló, közel ötmillió forint értékű rózsát a szőregi ÁFÉSZ-nél gyűjtötték össze. Itt harminc keceli és szentesi diák készíti el a több kilométer hosszú girlandokat, melyeket szombaton délután két órától erősítenek rá a kocsikra.

Az egyik legkedveltebb program minden évben a felvonulás, mely idén körülbelül két és fél órán át tart majd, és gyalogosok, motorosok, valamint lovas járművek vesznek részt rajta.

A rózsakirálynő-választás elődöntőjét ma este hat órától rendezik. A versenyt megelőző napokban a művelődési házban próbáltak a jelentkezők. Hogy kinek a fejére kerül a korona, az csak a holnap esti döntőn derül ki, melyet fergeteges buli követ Galambos Lajossal és sztárvendégeivel.

Vasárnap is szolgálnak csemegével: az István, a király budapesti bemutatója után először Szőregen lép fel A Társulat. Feke Pál, Vadkerti Imre, Éder Enikő, Simon Boglárka, Herczeg Flóra, Tóth Attila, Fejes Szandra és Varga Lajos a kétszer negyvenperces műsor első felében ismert duetteket ad elő, majd az István, a király című rockoperából szólaltat meg dalokat.

A programok, mint minden évben, idén is ingyenesek.

Bobkó Anna, delmagyar.hu, 2008. június 20.
Kapcsolódó anyagok

X. Szőregi Rózsaünnep