A Gazdasági Versenyképesség és az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programok pályázati lehetőségeiről tartottak vállalkozói fórumot Szőregen.

A Tömörkény István Művelődési Házban rendezett vállalkozói fórumon mintegy 200 érdeklődő helyi és környékbeli vállalkozó vett részt.

A fórumot megnyitó előadásában Dr. Újhelyi István országgyűlési képviselő a matricás rendszerbe bekapcsolódó M5-ös autópályát mérföldkőnek nevezte a régió gazdasági fejlődésében. Kihangsúlíozta, hogy Szeged város stratégiai kérdésnek tekinti a kis- és középvállalkozások támogatását, illetve a munkahelyteremtést.

Keller Péter, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium KKVK Fejlesztési Főosztály munkatársa és dr. Vajda Sándor, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Hatósági Főosztály tanácsosa tájékoztatott az aktuális pályázati lehetőségekről.

Az előadások középpontjában a rendelkezésre álló európai uniós források igénybevétele állt. A tájékoztatót követően a résztvevők kötetlen beszélgetéseket folytattak a szakemberekkel, melyek keretében az egyéni, személyre szabott felvetésekre válaszoltak az előadók.

-aa-