A hétvégén már ötödik alkalommal rendezik meg Szőregen a Bánya BBQ & Blues Fesztivált, ahol pénteken és szombaton Gasztronómiai különlegességekkel és 2024 legnépszerűbb gyorsételével is készülnek a szervezők. A foodtruckok mellett a zenei ínyenceket is várják, akiket a helyi zenekarok mellett az országos és nemzetközi hírű blues zenészek fognak szórakoztatni.

A vidék legmenőbb foodtruckjai ígérkeztek el a Bánya BBQ & Blues Fesztiválra.

  • Itt mutatkozik be a Fat Ass Burger, a Cirmi alapítóinak új szerelemprojektje, ahol megmutatják, hogy hogyan sütik a smashed burgert.
  • Dunszt Zsolt és a Mangalard csapata mangalica különlegességekkel készülnek.
  • Elfogadta meghívást egy nagyágyú, a Black Heaven Barbecue, akik klasszikus BBQ fogásokkal várják majd vendégeik.

A rendezvény hangulatának alapját a kezdetek óta a hamburger és oldalas verseny adja.

Idén húsz csapat fog szombat reggeltől azon dolgozni, hogy a legjobb fogásokat készítse el, amiket Szeged elismert szakácsaiból és gasztro-szakembereiből összeállított zsűri fog kóstolni.

Ez a zsűri értékel majd az I. Bánya BBQ szószversenyen is, ami egyben az ország első ilyen jellegű megmérettetése. Erre tizenkét manufaktúra közel negyven szószát nevezték be.

A zenei felhozatal országos és nemzetközi hírű zenészekből áll.

Helyi zenekarok mellett a pénteki napon fellép a Roy&Ádámból ismert Nagy Ádám, aki a Jazzrovarock formációjával érkezik Szőregre, a szombaton pedig a Borsodi László vezette Borsodi Blues Collective és Pribojszki Mátyás, művésznevén „Jumping Matt” szájharmonikás fogja zárni.

A szőregi Monti Sándor parkban rendezett fesztivál a gasztronómiai és zenei élményen túl kellemes kikapcsolódást is ígér.

A családokat ugrálóvár és arcfestés várja, a legbátrabbak pedig benevezhetnek a II. Délautó2000 erőspaprika evő versenyre.

Rafai Gábor, szeged.hu