A járványügyi helyzet miatt megváltozik a beiratkozás módja a szegedi óvodákban.

A Szegedi ÓVI Igazgatóságának honlapján olvasható, hogy a következő, vagyis a 2020/2021-es nevelési évre online felületen keresztül írathatják be a szülők gyerekeiket. Erre harminc nap múlva, április 22 és 23-án lesz lehetőségük a szülőknek, az ovi.szegedvaros.hu/beiratkozas menüpont alatt. A link ezen a két napon 0-24 óráig lesz elérhető, akár mobiltelefonon is.

Bartáné Tóth Mária, a Szegedi ÓVI igazgatója arról tájékoztatott, hogy a megjelölt két nap után a rendszer automatikusan lezár, ezért ezen a felületen csak a megadott időpontban van lehetőség a beiratkozásra. Fel kell tölteni a gyermek és a szülő adatait is a beiratkozás menüpontban. Kérik a szülőket, hogy pontosan töltsék ki az adatlapot, figyeljenek a határidők betartására, és a Beiratkozás gombra kattintva véglegesítsék az adatokat.

Akinek nincs lehetősége online beiratkozásra, annak ezen két napon az Óvodák Igazgatósága székhelyén, a Sólyom utca 6. alatt a Rókás óvodaépület előterében 8 és 17 óra között biztosítják a kézzel kitölthető nyomtatványt, valamint a megfelelő higiéniai eszközöket.

Az óvodai felvételiről május 25-ig döntenek, az erről szóló írásos határozatot postázzák a szülőknek.

H.E., delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda