Hétfőtől a város összes iskolájában és óvodájában lehet online fizetni a menzáért. Az Etelka rendszer rugalmasabb, könnyebb lemondani az érkezést, ha a gyerek például beteg. Szegeden ez 12.700 gyereket érint. A tesztiskolában jók a tapasztalatok.

Szeptemberben döntött a közgyűlés arról, hogy Szegeden több területen – tömegközlekedés, távfűtés, parkolás és iskolai étkeztetés – biztosítani fogja az önkormányzat a készpénzmentes fizetés lehetőségét. A rendszert tesztüzeme a Béke utcai Iskolában zajlott, ennek keretében a menzát a szülők online módon intézhették, így rendelhették meg, vagy mondhatták le a gyerekek ebédjét, tízóraiját és uzsonnáját, a díját pedig az interneten keresztül rendezhetik.

Nagy Sándor alpolgármester elmondta, az ETELKA rendszer sikert aratott, hisz a szülők 25 százaléka igénybe vette a szolgáltatást. Hétfőtől a város összes iskolájában és óvodájában használható lesz az a rendszer, a szülőknek csak regisztrálniuk kell azt követően akár mobiltelefonról is használhatják majd. A rendszerrel a családok egy kicsit spórolni tudnak, a konyhán pedig kevesebb étel marad meg. – tette hozzá Nagy Sándor, aki azt is elmondta, dolgoznak azon, hogy más önkormányzati intézményekben is bevezethető legyen ez a szolgáltatás.

Mészáros Attila, a Béke utcai Általános Iskola igazgatója a tapasztalatokról elmondta, a szülők többsége nagy örömmel fogadta a rendszert, mert így nem 2 nap, hanem 17 állt rendelkezésükre a menza befizetésére. Ráadásul ezt otthonról, és akár hétvégén is megtehették. Mivel ez a korosztály már rendszeresen használja az internetet vásárlásra, banki ügyek intézésére, számukra nem jelent problémát az ETELKA használata.

Nagy Sándor hozzátette azt is, Szegeden 12.700 gyereket érint a rendszer bevezetése. Mint mondta, véleménye szerint a szülők jelentős része rövid időn belül használni fogja a rendszert.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció