A Szőregi úti CBA Szeged Nova július végére felépül, megnyitását a belső munkálatok és engedélyezések után októberre tervezik. Körforgalom is épül a bejárathoz szeptember közepéig.

– Kibújt a földből az újszegedi CBA Szeged Nova, a tervek szerint az épületet a kivitelező Ferroép Zrt. július végére be is fejezi. Augusztusban burkolják a ház belsejét, közben augusztus-szeptemberben a kinti kertészeti munkák zajlanak, épülnek a parkolók, utak. Ezzel párhuzamosan augusztusban a körforgalom építése is elindul, és az engedélyeztetésektől függően várhatóan szeptember közepére készül el – tájékoztatott a 11 ezer négyzetméteres létesítményről Török Gábor, a tulajdonos Hansa-Kontakt Kft. kiskereskedelmi igazgatója. Jelenleg 300-an dolgoznak az épületen, de lesz olyan időszak is, amikor 7-800 szakember serénykedik.

Szeptemberben ugyanis a belső technológiákat szerelik fel, magyarul berendezik a húsüzemet, az éttermeket, a konyhákat, a pékséget és a cukrászüzemet. Október közepét-végét célozták meg a nyitással. A vezető pozíciókra már felvették a munkatársakat. Augusztus végén, szeptember elején hirdetik az állásokat a fizikai dolgozóknak.

A Szőregi úti komplexum 11 ezer négyzetméteres alapterületén – megírtuk – megközelítőleg 7 ezer négyzetmétert foglal el a CBA Príma szupermarket. Az áruház önálló pékséggel, húsüzemmel működik majd annak érdekében, hogy állandóan friss, házi jellegű termékeket állíthassanak elő. Az árak a budapesti úti CBA Prímával megegyezőek lesznek. A Szőregi úti bejáratnál egy közel 400 férőhelyes teremgarázs nyújt kényelmes parkolási lehetőséget. Onnan lehet feljutni a szupermarkethez.

Az élményt háztartási szolgáltatásokkal fokozzák. Helyet kap többek között ruhatisztító, cipész, kulcsmásoló és virágbolt is, de műszaki cikkek és ruházat értékesítését nem tervezik. Lesz egy nagy alapterületű drogéria és egy lakossági bankfiók. Különlegességnek ígérkezik az exkluzív csokoládéműhely, valamint a cukrászda és kávézó. A tulajdonos cég üzemelteti majd a közel ezer négyzetméteres igényes éttermet egy, a Szőregi útra néző terasszal, és egy kisebb zárt á la carte étteremmel.

A CBA Szeged Nova üzleteiben és szolgáltatóinál megközelítőleg 300 új munkahely létesül, ebből a Hansa-Kontakt Kft. a szupermarketbe és az étterembe várhatóan 200 embert vesz fel. A Szeged Nova komplexum üzleteit nyitvatartási időben, azaz reggel 7 és este 8 óra között töltik fel áruval. Az építkezés a CBA segítségével és kereskedelmi banki finanszírozással közel 5 milliárd forintból valósul meg.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Borítókép: CBA Szeged Nova látványterv