Óriás szelektív csúzlival lőhetnek és ökogubancot bogozhatnak azok, akik szombaton kilátogatnak a füvészkertbe. A Föld Napján minden a szelektív hulladékgyűjtés körül forog majd.

Környezettudatosságra nevelő játékokkal, vetélkedőkkel, köztisztasági járműbemutatóval színesített családi napon ünnepli idén is a Föld Napját a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. április 25-én szombaton 10 és 16 óra között az újszegedi füvészkertben.
A környezetgazdák rendezvényének célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése mellett a társaság tevékenységének minél szélesebb körben történő megismertetése. A rendezvényen többek között a környezetvédelemhez kapcsolódó játékos vetélkedők állnak majd középpontban.

Az egész napos, ingyenes program során többek között a színpadon látható lesz a Lim-lom mese, valamint a Répa úr és az energiatanácsok című előadás. Aki bekapcsolódik a játékos zöld vetélkedőbe, amelynek állomásain pecséteket gyűjthet, értékes nyereményekkel távozhat a rendezvényről.

Bárki kipróbálhatja magát az öko kuka lukaknál, a szelektív memóriajátékban, kukaKirakóban, vagy az energiatakarékos ház táblánál. A látogatók megmutathatják ügyességüket az óriás szelektív csúzlival és a lengő PET-palackkal. Kiderül az is, ki a legügyesebb a szélmalomharcban, illetve az ökogubanc bogozásában. Mi a komposztálás? A gyerekek ezt is megtudhatják a játszóházban.

A már jól ismert foglalkozásainkat az idén is felvonultatják a környezetgazdák: kívül-belül szemügyre vehető lesz egy seprűs autót, de az arcfestésbe, vagy a kézműves foglalkozásokba is bárki bekapcsolódhat.

A társaság partnerei ugyancsak számos meglepetést tartogatnak a Föld Napjára. A MOL Pick Szeged csapatának NB/B fiatal játékosaival labdázhatnak, vagy  dobálhatnak célba egy kukásautó hátuljába az érdeklődők. A nap végén értékes nyereményekért tombolasorsolás is lesz.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu