Már két éve megállapodott Mózes Ervin címzetes főjegyző Botka László polgármesterrel abban, hogy ha betölti a 65. életévét, akkor nyugdíjba vonul. A főjegyző február 9-én ünnepelte a 65. születésnapját, és március elsejével nyugdíjba megy. Utódját pályázat útján választják ki.

– Március elsejével nyugdíjba vonul. Végleges az elhatározása?

– Igen. Botka Lászlóval két évvel ezelőtt beszéltünk először erről a kérdésről, mert másfél éve, 2017 őszén már nyugdíjba vonulhattam volna. A rám vonatkozó és irányadó nyugdíjkorhatár szerint ugyanis 63 és fél évesen már öregségi nyugdíjba mehettem volna. Két éve az egyeztetések után abban állapodtunk meg a polgármester úrral, hogy maradok 65 éves koromig, amit idén február 9-én töltöttem be. Arra is megkért, és abban is megegyeztünk Botka Lászlóval, hogy mielőtt idén elmegyek nyugdíjba, még segítek a költségvetési rendelet előkészítésében, amiben kulcsfeladata van a jegyzőnek és apparátusának. A megállapodásunk szerint a közszolgálati jogviszonyom február 28-ával véget ér.

– Hány év munkaviszony után megy nyugdíjba?

– A negyvennyolcadik munkába töltött évemet kezdtem meg. Harmincöt éve dolgozom a közigazgatásban, tizenhetedik éve vagyok Szeged Megyei Jogú Város jegyzője. A megyei tanács apparátusában kezdtem a közigazgatási munkámat. 1991-től a megyei közigazgatási hivatalban dolgoztam mint kabinetiroda-vezető, majd hatósági főosztályvezető és hivatalvezető-helyettes. 1998-tól 2000-ig a megyei közigazgatási hivatal hivatalvezetői munkakörét töltöttem be. 2000. május elsejétől Szeged Megyei Jogú Város polgármesteri hivatalának jegyzői irodavezetőjeként dolgoztam, 2003. január 25-étől pedig jegyzőként vezetem a polgármesteri hivatalt. 2008-ban nyertem el a címzetes főjegyzői címet.

– Mit fog csinálni?

– Február 28-ával véget ér a köztisztviselői pályafutásom és a jegyzői munkám. Mivel az apparátus vezetőinek egy része új, és adott esetben szükség lehet a tanácsaimra, abban egyeztünk meg Botka Lászlóval, hogy adatelemző és -értékelő feladatban napi négy órában segítem a munkát, amíg erre a polgármester igényt tart. Nekem ugyanis nem közömbös, hogyan működik a polgármesteri hivatal, ugyanakkor gyorsan hozzáteszem, nélkülem is kiválóan működik majd, mert profi szakemberekből áll az apparátus.

Névjegy

Mózes Ervin 1954. február 9-én született Szegeden. A JATE jogi karán tanult, 1982-ben szerzett diplomát. A jogi szakvizsgát 1997-ben abszolválta. 2003 óta Szeged város jegyzője, 2008 óta főjegyzője. 1994-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát, 2006-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: Iványi Aurél, szeged.hu