Az idei ajándékok szerdán művelődési házban találtak gazdára. Aki nem tudta átvenni, annak kiviszik a csomagot.

Szeged önkormányzata minden évben igyekszik könnyebbé, szebbé tenni a karácsonyt a rászorulóknak. Idén több mint 2100 tartós élelmiszercsomagot osztanak ki az ünnepek előtt. Az ajándékokat a szociális iroda munkatársai viszik házhoz. Szőregen azonban évek óta hagyomány, hogy együtt, közösen várják a város karácsonyi ajándékát.

Avramov András, a városrész önkormányzati képviselője a köszöntőjében arról beszélt, hogy bár az önkormányzat bevétele a járvány és a kormányzati elvonások miatt jelentősen csökkent, de a szociális jellegű kiadásokból egyetlen fillért sem faragtak le, így az idén is nyolcvan szőregi család kaphat karácsonyi édességekből és tartós élelmiszerekből álló csomagot, amit egy helyi vállalkozó egy-egy flakon mosószerrel is kiegészít.

– Huszonhárom éve vagyok aktív részese a szegei közéletnek, megtapasztaltam, hogy Szeged egy igazán összetartó, szolidáris város. A bajban a szegediek még jobban összefognak és egymást segítik. Az önkormányzat pedig a nehéz gazdasági helyzete ellenére idén sem mondott le arról, hogy az ünnepek közeledtével támogassa a rászorulókat. A szegedi gyerekeknek 350 ajándékcsomagot készítettek, a toledói testvérvárosból az idén is megérkeztek a karácsonyi ajándékok, és a város 12 millió forintért 2109 családnak segíti élelmiszerrel és édességgel az ünnepre való készülődést – mondta az ajándékozáson Szabó Sándor országgyűlési képviselő, aki maga is több alkalommal vitt idén adományokat a rászorulóknak.

Szerda délután a művelődési házba több mint negyvenen mentek el, hogy hazavigyék a karácsonyfa alá a város ajándékát. Azok, akik valamilyen ok miatt nem tudtak eljönni, később átvehetik a csomagokat a polgármesteri hivatal szőregi kirendeltségén.

– Nagy segítség ez így az ünnepek előtt. Én más sokadszor kapok csomagot, bajba is lennék, ha az idén nem kaptam volna – mondta el Hauk Lászlóné, aki nagyon örült a dobozban található étolajnak, rizsnek, konzerveknek és ünnepi édességeknek.

Elmondta azt is, az ünnep estélyét a fiával, menyével és két unokájával tölti majd, ő lesz a menüfelelős.

Raffai Gábor, szeged.hu

Borítókép: Fotó: Iványi Aurél, szeged.hu

szoreg.hu képtár