2011. május 2.-án új kiállítás nyílik a Somogyi Könyvtár szőregi kihelyezett fiókkönyvtárában a Művelődési Házban, melyről már tudjuk, hogy állandó programjaival próbálja minél változatosabbá tenni településünk kulturális életét.

Ez a bemutató is virágokról szól. Alkotója Pölös Zoltán (Zozo) természetfotós, aki végtelen türelemmel és szeretettel készít képeket a csöndben ácsorgó és várakozó virágokról. Ezeknek a képeknek szépsége éppen azok eredetiségében van és abban a tiszta és ártatatlan látásmódban, mely az alkotót jellemzi. Zozo Down szindromával született fiatalember, de amit elvett tőle a Sors egyik oldalon, százszorosan visszaadta tehetségével. A fotózás technikáját és szeretetét nagyapjától tanulta, akinek ez hivatása és főfoglalkozása volt. Már kisfiúként kitünt jó megfigyelő-képességével, eredeti látásmódjával. A „Kiss” kert pedig most a mi kertünk, amiben persze semmi különös érdekesség nincsen, nem is mintakert, csak annyiban okozott örömet Zozonak, hogy nyugodtan megmutatta magát neki ittjártakor, jó és békés terep volt az alkotásra. Így kerültek lencsevég- re a virágzó gyümölcsfák, az illatos hunyor, rododendron, magnolia, kökörcsin és még sokan mások.

A képekből naptár is készült követve sok-sok év hagyományát. Így lett a szőregi kiskert saját karácsonyi ajándékunk Zozotól és a szüleitől, igazi meglepetést okozva. Fogadják hát Önök is szeretettel ezeket a képeket, melyekről a megnyitó 2011. május 5.-én lesz 18 órakor a helyszínen. A megtekinthetőség egészen a Rózsaünnepig lehetséges.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Dr.Kiss Istvánné, Enikő, Szőregi regélő, 2011. május