Szeptember óta nem tudják kiosztani a sárga kukákat Szegeden. Több, mint 52 ezer darab 120 literes gyűjtőedény várja a sorsát a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. telephelyén, de a minisztérium még csak nem is válaszol az engedély elmaradását firtató levelekre.

Sárga kukák váltanák a sárga zsákokat a szelektív hulladék gyűjtésében Szegeden. A gond csak az, hogy a városi hulladékgazdálkodási cég szeptember óta nem oszthatja ki a kukákat, mert ezt az innovációs és technológiai minisztérium még nem engedélyezte.

A Dél-Alföldi Térségi Hulladékgazdálkodási Társulás nevében több alkalommal is levélben kérték a minisztériumot, adja meg az engedélyt, de válaszra sem méltatták a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t. A cégnél egyelőre nem tudják, hogy mikor adhatják át a lakosságnak a több tízezer műanyag szemétgyűjtőt.

A sárga gyűjtőedényeket európai uniós támogatásból vásárolták. A kukák kiosztását a lakosság is nagyon várja, a kiszállításhoz minden feltétel adott. Szeptemberig négy alkalommal kereste a minisztériumot a hulladékgazdálkodás, de nem kaptak választ.

„Ment egy ötödik megkeresés a leszállítást követően, szeptemberben, hogy szeretnénk kiosztani a gyűjtőedényeket, tekintettel arra, hogy csak a lakosságot érintő százhúsz literes gyűjtőedényből 52 ezer darabot kell tárolni”

– mondta a Szeged Televíziónak Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Azt is hozzátette: az edények jelenleg a szabadban várják sorsukat, azok így azok állaga folyamatosan romlik.

A cég október végén újabb levelet írt az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, abban bíznak, hogy erre a megkeresésre már kapnak választ, és megkezdhetik a gyűjtőedények kiosztását.

A Szeged Televízió megkereste a minisztériumot, hogy megtudják, miért nem kapott még engedélyt a cég a kukák kiosztására. Egyelőre a televíziónak sem válaszoltak.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu

A Szeged Televízió tudósítása

https://www.facebook.com/SzegedTV/videos/835984410154301/