Október 22-étől november 30-áig ingyenes elszállítják az összesöpört bezsákolt faleveleket.

Lelkiismeretesen fölgereblyézzük a lehullott falevelet, de aztán mit csináljunk vele? Elégetni nem „túl bölcs dolog”. Lehet komposztálni, de erre nem mindenkinek van lehetősége, társasházaknak végképp nincs erre módjuk. A környezetgazdálkodás viszont tud segíteni. A magánházas, illetve a társasházas ingatlanok előtti közterületen összesöpört, összegereblyézett lomb zöldhulladékot október 22-e és november 30-a között térítésmentesen elszállítja.

Annyi a teendő, hogy két, maximum 110 literes, lehetőleg átlátszó zsákban kell kitenni a zöldhulladékot azokon a napokon a kuka mellé, amikor egyébként elviszik a szemetet. Ha esetleg ottmaradt a leveles szemetes zsák, annak az az oka, hogy aznap kapacitáshiány miatt nem tudták elszállítani. Ebben az esetben a jövő héten biztosan elszállítják a zsákokat. Ha a zsák szétszakad, akkor a lakástulajdonosnak, a közös képviselőnek kell gondoskodnia arról, hogy újra össze legyen söpörve, be legyen zsákolva a levél

Viszont potyázni nem lehet. Ha ugyanis olyan ingatlan elé van lerakva zöldhulladékos zsák, ahol nincs olyan növényzet, amelyről az a falevél származhat, akkor azokat a zsákokat nem viszik el, csak akkor, ha kifizetik a szállítást. Ugyanez a helyzet, ha mást is a levelek közé rejtünk: ha észreveszik, hogy más is van a zsákban, azokat is otthagyják, és legközelebb viszik csak el fizetés után.

További információ a lombhulladék gyűjtéséről az alábbi telefonszámon kérhető: 62/777-161.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Forrás: Gratisography, pexels.com