A jelenlegi és a várható hóhelyzet nem teszi indokolttá hószünet elrendelését Szegeden -mondta az oktatási bizottság elnöke.

Mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében még országszerte jelentős havazás várható, ezért az Oktatási Minisztérium körlevelet küldött a települések jegyzőinek, amelyben tájékoztatják őket, milyen jogszabályok alapján rendelhetnek el rendkívüli szünetet a közoktatási intézményekben.

A közoktatásról szóló 1993. évi törvényben foglaltak értelmében, a tárca arra kéri a jegyzőket, hogy amennyiben az időjárási helyzet szerint szükségesnek ítélik, úgy a jogszabályoknak megfelelően segítsék elő a rendkívüli iskolai szünet elrendelésére vonatkozó lépések megtételét az illetékességi területükön működő közoktatási intézményekben. Ha a havazás miatt a tanulók nem tudnak eljutni az iskolába, vagy a szüleik nem engedik el az iskolába akkor az ilyen okból történő távolmaradást igazolt távollétnek fogadja el az iskola, tanácsolja a miniszter.

Révész Mihály, a Szegedi Önkormányzat Oktatási bizottságának elnöke a Webrádiónak elmondta: Szegeden a jelenlegi hó helyzet miatt az iskola szünet nem indokolt.

Webrádió, 2005. január 26.