Szegeden több mint hetven nyugdíjasszervezet működik, ami arról tanúskodik, az itt élő idős emberek aktív közösségekben élnek – mondta Botka László polgármester azon az ünnepségen, amelyen az önkormányzati támogatásokról szóló dokumentumokat adták át a szervezetek képviselőinek.

– Még soha nem kapott a klubunk ilyen sok támogatást. A megítélt 300 ezer forintból kirándulásokat, színház és múzeumlátogatásokat szervezünk – mondta az ünnepség előtt Sikula Szabolcs, a Rókusi Nyugdíjas Klub vezetője. Az idősügyi keret az évek folyamán egyre nagyobb lett, az idén 22 millió forintot osztottak el az igénylő szervezetek között. Ezúttal negyvenkét nyugdíjas szervezet kapott támogatást különböző programok lebonyolítására.

Fotó: szeged.hu

Botka László személyesen nyújtotta át a szervezetek képviselőinek a támogatásról szóló dokumentumot. A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, Szeged egy szolidáris város, ahol az önkormányzat támogat minden olyan kezdeményezést, amelyek a helyi közösségek erősítését szolgálják. Emlékeztetett arra, hogy amíg a kormány folyamatosan visszavágja a szociális juttatásokat, addig Szeged önkormányzata egyre bővíti azokat. Erre jó példa az az egyszeri 10 ezer forintos támogatás, amelyet minden szegedi nyugdíjas megkap a városi büdzséből.

Szegeden egyébként a nyugdíjasszervezetek keretein belül mintegy 11 ezer idős ember vesz részt különböző közösségi programokon. Igen változatos a kínálatuk ezeknek az egyesületeknek, hiszen a városnéző kirándulásoktól a fürdőzésen át a különböző kulturális intézmények látogatásáig rengeteg programot szerveznek. Botka László azt kívánta a jelenlévőknek, minél hasznosabban költsék el a támogatást, és minél több örömöt szerezzenek ezekkel a programokkal a nyugdíjas szervezetek tagjainak.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu

A Szeged Televízió tudósítása

Fejlődik a város, több a támogatás – Szegedi Hírek – 19.09.25.

A tavalyinál hétmillióval többet, összesen 22 millió forintot osztott szét az önkormányzat a nyugdíjas egyesületek között. Szegeden mintegy 11 ezer idős ember tagja valamelyik szervezetnek, akik kirándulásokat szerveznek vagy különböző kulturális intézményekbe látogatnak.

Közzétette: Szeged Televízió – 2019. szeptember 25., szerda