Hétfőn a szőregi iskola diákjai, valamint a civil szervezetek önkénteseinek részvételével egésznapos nagytakarítást szerveznek, mely a település összes utcáját érinti.

Március a tavaszvárás és a húsvéti ünnepekre való készülődés jegyében telik, így Szőreg városrészben is nagyszabású környezetvédelmi és parkfelújítási munkákat kezdődnek.

Március 17-én reggel 9 órától Szőreg iskolája, valamint a civil szervezetek részvételével Húsvéti Nagytakarítás Szőregen néven környezetvédelmi akciót tartanak, ahol a városrész 52 utcáját a gyerekek és felnőttek közösen tisztítják meg az elszórt szeméttől.

A Rózsák terén gyülekeznek az önkéntesek, ahol a Szegedi környezetgazdálkodási Közhasznú Kft. munkatársai védőfelszerelést, és a szemét gyűjtéséhez zsákot osztanak, ezt követően 10 – 15 fős csapatok kezdik meg a munkát.

Az akcióban a Hősök terére új virágládák kerülnek és a sáros útpadkát – földcserét követően – zúzott kővel töltik fel. Kicserélik a buszmegálló összetört padjait, összesen közel fél millió forint értékben.

webradio.hu, 2008. március 17.