Szeptember elején a szőregi intézmények vezetői (iskola, művelődési ház, óvodák, bölcsőde) egy kerekasztal beszélgetésen elhatározták, hogy közösen munkálkodnak azért, hogy összefogják a település szüleit, pedagógusait, hogy Szőreg gyermekeiért tegyenek.

Az együttműködés szép példája valósult meg 2015. szeptember 23-án, a Takarítási világnapon. A Szőregen található nevelési–oktatási összes intézmény vezetői, dolgozói a szülőkkel együtt az iskolaszépítési feladatokon túl a Szőregi Alexandriai Szent Katalin római katolikus templom körül is nagytakarítást végeztek.

Élmény volt látni a sürgés-forgást az iskolában és a templomdombon, ahol 136 szülő, 42 pedagógus, 22 intézményi dolgozó és sok-sok gyermek segített szebbé, tisztábbá varázsolni a Rózsák tere környékét.

A munka után mindenkinek jól esett a pihenés, a közösen elkészített paprikás krumpli és az osztályok által felajánlott sok-sok palacsinta.

Mindenki jól érezte magát, mert együtt szépítettük tovább a környezetünket.

Hálásak vagyunk a kedves szülőknek, gyerekeknek, a szőregi intézmények összes dolgozójának, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-nek, az IKV-SZINT-nek, az NGSZ-nek, akik támogatták ezt a közösséget formáló és mozgató kezdeményezést.

Kossuth Lajos Iskola Szülői Munkaközössége

szoreg.hu képtár