Szombat este zsúfolásig megtelt a Lurdy Házban felállított szorító környéke, annak köszönhetően, hogy ismét kötelek közé lépett a fényes jövő előtt álló veretlen fiatal magyar profi bokszoló, Nemesapáti Norbert.

A mindössze 18 esztendős fiatalember a legjelentősebb, és legelismertebb profi világszervezet, a Boksz Világtanács (WBC) „youth silver – ifjúsági ezüst” bajnoki övét tette kockára, horvát kihívója, Ivan Stupalo ellen. A budapesti ökölvívó a meccs első pillanatától ellenállhatatlanul küzdött, s a harmadik menet egy rövid szakaszát leszámítva végig egyértelmű fölényben küzdött. Stupalo az ötödik menetben tört meg, ám a szíve még ekkor is vitte előre a 23 éves horvátot. A hatodik felvonásra Nemesapáti fokozta a tempót, és három alkalommal számoltatott riválisára, majd néhány másodperccel a menet vége előtt Flórián Bála mérkőzésvezető TKO-val beszüntette az egyenlőtlenné vált párharcot.

Ezzel a sikerrel Nemesapáti Norbert megvédte tavaly megszerzett WBC-övét, s rekordja továbbra is makulátlan; mind a 14 mérkőzését megnyerte, melyek közül 13 alkalommal kiütötte aktuális ellenfelét.

A Feja Promotion és a Profibox Promotion közös szervezésű bokszgáláján ringbe lépett az amatőr vb-bronzérmes, ötszörös felnőtt OB-nyertes Némedi Csilla is, aki Draxler Ágnes ellen bizonyította klasszisát. A soproni légsúlyú hölgy a 3. menetben TKO-val diadalmaskodott, így hivatásos rekordja immár 5 győzelmet (ebből 4 KO/TKO) jegyez.

Feja Promotion / profibox.hu

Borítókép: Fotó: Bilics József (BILL)