Nyolcvanöt szőregi és marostői rászoruló család vehetett át adományt szerdán délután az önkormányzat Szerb utcai kirendeltségén. Szabó Sándor országgyűlési képviselő adományához civil szervezetek is csatlakoztak, így több meglepetést is tartalmaztak a csomagok.

– Nagy segítség ez a kisnyugdíjhoz! – mondta Bari Tibor, aki nem először állhatot sorba adományért. – Csak így elég a nyugdíj, ha kapok néha egy kis segítséget, pedig nem dohányzom, nem iszom, mégsem tudok kijönni a pénzemből. Szerencsére Szőregen rendszeresek az ilyen alkalmak.

Szabó Sándor az elmúlt években több millió forintnyi adománnyal segítette a választókörzetében élő rászorulókat, többek között tartós élelmiszerekkel, személyi számítógépekkel és higiéniai termékekkel igyekezet segíteni az itt élőkön.

– A segítségből sosem lehet elég, az mindig jól jön! Tudom, hogy ezzel nem oldom meg sokak minden gondját, az a kormány dolga lenne, de legalább megpróbálom enyhíteni a rászorultságot. Akkor lennék elégedett, ha senkinek sem kellene segíteni, mert mindenkinek megvolna mindene, amire szüksége van. De sajnos, ma még ez nincs így, ezért igyekszem rendszeresen támogatni a rászorulókat – mondta az országgyűlési képviselő mielőtt átadta volna a meghívott nyolcvanöt szőregi családnak az adományokat.

Avramov András, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, sok forrásból jött össze az adomány. Ők maguk is gyűjtöttek a Kolbászmesterek szőregi versenyén, Szabó Sándor tisztítószerekkel, higiéniai termékekkel segített, a Karitáció Alapítvány tíz kiló ruhaneműre szóló bónt ajánlott fel a csomagok mellé, amelyek tetszés szerint később beválthatók a használtruha üzletükben. Száraztészta és liszt is került a csomagokba a rotarysták jóvoltából, Avramov András pedig konzerveket vásárolt az ajándékcsomagokba.

Rafai Gábor, szeged.hu

Kapcsolódó anyagok

Egész Szőregen a Rózsahölgyek gyúrják a legfinomabb kolbászt és még a szívünk is hatalmas

szoreg.hu képtár