Szerdától folytatódik a szúnyogirtás Csongrád megyében. A térségben mintegy százhektáros területen végeznek légi kémiai, 900-on pedig légi biológiai szúnyogirtást a szakemberek. A gyérítést a katasztrófavédelem a helyi szerveken keresztül felügyeli és ellenőrzi.

Csongrád megyében a szúnyoggyérítés első üteme pár napja fejeződött be. Országos szinten megyénkben végeztek a legnagyobb területen biológiai és kémiai szúnyoggyérítést a június 23. és június 25. között tartó időszakban. Összesen 17 ezer 182 hektárt szórtak be a repülőgépek 29 településen. A légi kémiai irtásban mind a 29 település, a földi gyérítésben pedig 15 település volt érintett.

Csongrád megyében a szúnyoggyérítési program II. ütemében július 2-án szállnak fel újra a repülőgépek. A tervezetben szereplő adatok szerint mintegy 100 hektáros területen végeznek légi kémiai irtást a szakemberek, a légi biológiai irtás pedig 900 hektárt érint megyénkben.

Fotó: szeged.hu

Fotó: szeged.hu

Szerdán Eperjes tértségében kezdődik meg a szúnyoggyérítés II. Csongrád megyei szakasza. Emellett megyénkben Szegeden, a Tisza vonalán, valamint Szeged és Makó között, a Maros vonalán végzik el a légi biológiai beavatkozást. A Szatymazról induló repülő célba veszi a Kurca teljes szakaszát is – áll a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Fotó: szeged.hu