A Konfuciusz Tanterem, mint a kínai nyelvoktatás regionális bázisintézménye 2019. szeptemberében jött létre Szegeden a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola tagintézményeiben.

A Konfuciusz Tanterem önállóan pályázhat a kínai államhoz oktatási és kulturális programokra, így ennek eredményeképpen egy hosszú és bonyolult eljárás végére sikerült beszerezni kettő, a legmodernebb távoktatásra, online értekezletre, multimédiás közvetítésre alkalmas interaktív eszközt, melyeknek értéke egyenként 2,3 millió forint. Az eszközök, amelyek az SZTE Konfuciusz Intézet tulajdonában maradnak, az Eötvös Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola kínai tantermeibe kerülnek felszerelésre.

Az eszközök óriási segítséget nyújtanak a jelen helyzetben, hiszen Kína ebben a tanévben a járvány miatt már nem tudott tanárokat küldeni Magyarországra, így kizárólag online oktatás formájában lehet megoldani a tanítást.

Az eszközök illetve az Intézet által megrendelt tankönyvek, oktatási és dekorációs tárgyak hivatalos átadása, a velük dolgozó kollégák oktatása 2021. február 3-án volt az Eötvös Gimnáziumban és a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

SZTE Konfuciusz Intézet