Mától forgalomkorlátozás van: Szegedről Újszegedre autóval nem lehet átmenni a hídon. A dilatációs elemeket cserélik augusztus 8-ig.

Az elmúlt hetekben több időpontja is volt a Belvárosi híd lezárásának, amit eredetileg négyhetesre terveztek a szakemberek, de aztán kiderült, hogy elég lesz kicsit több mint kettő is, mert nincs annyi munka, jobb állapotban van a híd, mint gondolták. Ez a kettő és fél hét viszont a mai nappal indul, úgyhogy mostantól, ha autóval akar a szegedi oldalról az újszegedire átjutni, akkor a Bertalan híd lesz a barátja.

A munkák ideje alatt, minden nap 6 óra és 20 óra között a belvárosból újszegedi irányba kizárólag tömegközlekedési járművek és kerékpárosok hajthatnak fel a hídra. Újszegedről a belváros irányába változatlan lesz a járművek felhajtása a Belvárosi hídra.
A kivitelezés ideje alatt a belvárosi hídfőben található jelzőlámpák estétől hajnalig, 20 és 6 óra között nem üzemelnek, sárgán fognak villogni. Az újszegedi hídfőben lévő jelzőlámpák szintén nem üzemelnek majd. Az érintett szakaszon nappal rendőrségi jelzőőrös, éjszaka pedig jelzőlámpás forgalomirányítás mellett egy forgalmi sávban, két irányban, felváltva megy majd a közlekedés.

Természetesen a két és fél hét alatt nemcsak busszal, trolival és biciklivel, de gyalog is át lehet menni majd a Belvárosi hídon mindkét irányba.

szeged.hu

Borítókép: Illusztráció. Forrás: szeged.hu