Tavirózsa, lonc, káka, hortenzia, díszeper és fügefa is pompázik Szőreg legszebb belső kertjében. Molnár Mónika tulajdonos idén kapta meg másodjára ezt a kitüntetést.

– Szinte minden növény kidobott vagy beteg volt, amikor hozzám került. Mindegyiket átültettem, megmentettem, ők pedig hálásak a szeretetért, a gondoskodásért, és ilyen szép látvánnyal ajándékoznak meg engem – mutatott körbe a saját kis oázisán Molnár Mónika, aki elmondása szerint világéletében növényekkel foglalkozott.

Fotó: Frank Yvett / delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvett / delmagyar.hu

A tulajdonos szerint a használt dolgoknak lelkük van, ezért különösen megérdemlik a gondoskodást. A kertben minden újrahasznosított: az építkezésből kimaradt téglák, cserepek, térburkolatok mellett jól mutat a vasúti talpfából készült lépcső. A halastóban több mint 200 aranyhal élvezi a csobogó adta pezsgőfürdőt – a tó közepén medence van kialakítva, amelyben fürödni is lehet. A kert végében lévő kisházat Mónika édesapjától hozták el a körülötte futó vadszőlővel együtt. A kerítés melletti császárfát pedig vélhetően egy kismadár pottyantotta a kertbe.

Az 1000 négyzetméteres telket négy éve vásárolták meg a férjével. A meglehetősen rossz állapotban lévő területen a 900 négyzetméternyi kert külseje nem volt megtervezve, mert sosem tudják, hogy milyen növényt kapnak és telepítenek bele legközelebb. Olyan kertet szerettek volna, amely békét és nyugalmat áraszt, ahol kikapcsolódhatnak.

Kovács Kriszta, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: Frank Yvett / delmagyar.hu