Minden évben kitűnő bizonyítványt visz haza a három szőregi Lengyel lány – Anett, Dominika és Dorottya. Nem kell őket noszogatni a tanulásra: maguktól is tudják, hogy fontos a jó eredmény. Az iskolán kívül ráadásul a sportban is sikeresek, mindhárman a szegedi H2O Pólóban vízilabdáznak.

Kevesen lehetnek olyan büszkék gyermekeikre, mint Lengyelék: három lányuk minden évben kitűnő bizonyítványt visz haza. Az ikrek, Dominika és Anett négy, Dorottya pedig már hét éve. Mindez pedig – állításuk szerint – nem is esik nehezükre, mert szeretik az iskolájukat, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát, és maguktól is tudják: fontos, hogy jó jegyeket szerezzenek.

Pedig nem csupán a tanulásról szól az életük, hiszen mindhárman vízilabdáznak. Dorottya ráadásul egyszerre két helyen: Szegeden a H2O Pólóban, és Kecskeméten a Villanó Fókáknál. Így ő péntekenként vonatra ül, hogy a kecskeméti edzéseken is részt tudjon venni, vasárnaponként pedig általában meccset játszik. Emellett – ahogy két húga is – hétköznapokon a SZUE-ban száll medencébe, hetente kétszer pedig még angoltanárhoz is járnak a gyermekek.

Ezek alapján már érthető, miért mondják a lányok, hogy kevés szabadidejük van. Szerencsére azonban könnyen tanulnak, és csak ritkán csúszik be egy-egy rossz jegy. Anettnek csak négyesei és ötösei vannak, Dóri pedig mindössze egyetlen hármast kapott egész évben. – Én viszont egyszer kaptam egy kettest is – mondta Dorottya. – Ráadásul történelemből, amit a legjobban szeretek.

A legnagyobb Lengyel lány egy év múlva gimnáziumba megy, egyelőre azonban még nem tudja, milyen tagozatot válasszon. – Az biztos, hogy nem matekot – mondta mosolyogva. – A biológia érdekel, de még nem tudom, mi szeretnék majd lenni.

A Lengyel család tavaly is eséllyel pályázott Szín 5-ös játékunk fődíjára, a párizsi disneylandi kirándulásra, akkor azonban a szerencse nem nekik kedvezett. Most ismét leadhattak három nyereményszelvényt, úgyhogy bizakodnak. A gyerekparadicsomba pedig nemcsak Anett, Dominika és Dorottya vágyik, hanem bizony a szüleik is.

Délmagyarország Online, 2005. július 3.