Ebben az évben immáron 3. alkalommal szerveztük meg Jótékonysági Mikulás futásunkat a szőregi és környékbeli gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak. A célunk a kezdetektől az, hogy minél több gyermek, család jöjjön el a rendezvényre: egy kicsit érezze jól magát a közösségben, mosolyogjon, gyalogoljon-fusson egy jót és így részvételével még támogatja is valamelyik  szőregi intézményt. Az idei év jubileumi év a helyi iskola életében, ezért úgy döntöttünk, hogy a 200 és 400 ft-os nevezési díjakból befolyt összeget most a 200 éves szőregi iskolának ajánljuk fel.

Mi már jóval december előtt szerveztünk és készültünk, azt szerettük volna, hogy a résztvevők kellemes emlékekkel térjenek haza és jövőre még többen legyünk majd. Ezért minden jelentkezőnek a CSOMSZISZ által felajánlott nyakba akasztóhoz befutó érmet készítettünk, minden táv első 3 helyezettjének oklevelet és érmet alkottunk és vártuk a nagy napot.

2016. december 3-án már korán reggel felállítottuk a Délmagyarország jóvoltából azt a Rajt és Célkaput, amely már messziről hívogatta a kíváncsiskodókat egy kis futásra. A reggeli csípős hideg után az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk és igazi futóidő kerekedett. Fél 10-től folyamatosan érkeztek a kicsik és nagyok, nagy örömünkre alig győztük a sok jelentkezőt felírni. Az utolsó jelenlévő aláírása után megdöbbenten láttuk, hogy ennyire sokan még nem voltunk a szőregi Mikulás futáson. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy az idén 145 futó indult a választott távokon. A regisztráció után a gyerekek találkozhattak a szőregi Mikulással, aki egy kis szaloncukorral és néhány kedves szóval ajándékozta meg őket. A segítőink szorgalmasan kenték a fi nom libazsíros kenyeret, melyet Dr. Berkesi Ottó képviselő úr ajánlott fel nekünk és főzték a nagy üstben a gyümölcsteát, hogy a fázó testeket felmelegítsék. A műfüves focipályára invitáltuk a résztvevőket egy kis közös bemelegítésre. Az átmozgatás után először a Hópihe táv kis bölcsisei és ovisai álltak a rajtvonalhoz és leküzdve a számukra még hosszú 300 métert, nagy hajrával értek mind célba.

A kicsik után az iskolások, családok, csapatok álltak rajthoz, akik a Hógolyó táv 1,5 km-én vagy a Hóember táv 4,2 km-én mérhették össze gyorsaságukat.  Gyorsaságban nem volt hiány, hiszen pillanatok alatt már a végéhez közeledett a mezőny.

A célba érkezés után jól esett a meleg tea és a zsíros kenyér. Amíg a jelenlévők iszogattak, mi megírtuk a névre szóló okleveleket és az érmek kíséretében ünnepélyesen adtuk át a helyezetteknek.

Az eredményhirdetés után értékes ajándékokat sorsoltunk ki, melyeket a Rubin Paprika Kft., a Pizzaparadicsom és Maróti Mónika ajánlottak fel.

Ezúton köszönjük a támogatóinknak a CSOMSZISZ-nak, a Délmagyarországnak, a Rubin Paprika Kft.-nek, a Pizzaparadicsomnak, Maróti Mónikának, Dr. Berkesi  Ottónak, Avramov Andrásnak és Tóth Tamásnak/Rákóczi SE a segítséget, támogatást, felajánlást! Bármekkora is volt, nekünk óriási segítség volt!

Köszönjük a szőregi Polgárőrség munkáját, akik vigyáztak ránk a futás teljes útvonalán!

Reméljük, hogy jövőre még többen eljönnek és részt vesznek a szőregi Mikulás Futáson!

Szervezők: Szabóné Tokai Anett és Nyergesné Király Anita

szoreg.hu képtár