Idén sem maradhatott el a Magyar Kultúra Napjának ünnepe Szőregen, január 21-én nyílt meg a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak ez alkalomból készült kiállítása „Iskolánk a kultúrában” címmel a Tömörkény István Művelődési Házban.

A tárlatot Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, az iskola igazgatója nyitotta meg. Részt vett a kiállításon többek között Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő, Ágó Rita, a művelődési ház igazgatónője, illetve a kultúrára éhes szőregiek apraja és nagyja. A színvonalas megnyitón az érdeklődők Juhász Gyula A Himnusz című versét is hallhatták az iskola egyik 8. osztályos tanulója, Varga Dániel előadásában, az énekkarosok pedig népdalcsokorral készültek. Az 5-8. osztályos diákok fotóiból, rajzaiból és festményeiből összeállított tárlat február 14-ig tekinthető meg a művelődési házban.

Az ünnepi program folytatásaként a színházteremben néptánc bemutató várta a közönséget. A fergeteges hangulatról a Deszki Deszkadöngetők Néptánccsoport, a Dr. Martin György AMI Csicseri Csoport, illetve a Szeged Táncegyüttes Egyesület Kerepetye csoportjának fiú néptáncosai gondoskodtak. A Juhász Zenekar húzta a talpalávalót. A bemutatók után a nézőkből is táncosok váltak: mindenki együtt ropta, kicsik és nagyok egyaránt. Annyira jól sikerült az este, hogy a január 28-tól induló néptáncoktatás keretében mindenki elsajátíthatja a népitánc-lépések fortélyait. A táncos lábú érdeklődőket minden héten kedden, 18-20 óráig várják a művelődési házban.

szegedma.hu