Megdőlt a napi melegrekord Szegeden, napon negyven fokot mértek. Péntek éjfélig másodfokú hőségriadó van érvényben, üzemelnek a párakapuk, nyitva tartanak a középületek légkondicionált helyiségei is.

Az országos tisztifőorvos június 21., péntek 24 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki, mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország egész területén 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható. Különösen magas volt a hőmérséklet mellett az UV-B sugárzás mértéke is, a forróságra érzékenyek mellett így a fehérebb, leégésre hajlamosabb bőrűek számára is tanácsos kerülni a tűző napot.

43 üzemelő ivókút és 116 közkifolyó várja Szegeden a szomjazókat városszerte, három mobil ivókút is üzemel az alábbi helyeken: Mars tér, Aradi vértanúk tere, Tarján Víztorony tér. Ezek mellett a Klauzál téren és a Mars téren párakapukban is felfrissülhetünk. A rendkívüli időjárás miatt a lakosság igény szerint betérhet a Polgármesteri Hivatal, illetve a középületek légkondicionált helyiségeibe.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön még melegebb lesz, országosan 37 fokos csúcshőmérséklet várható. Péntekre lesz a legforróbb a kánikula országszerte, Szegeden azonban zápor frissítheti fel némiképp a levegőt.

szegedma.hu