Szegeden a rendszerváltás óta először fordult elő, hogy a település lakói újból bizalmat szavaztak a város vezetésének – jelentette ki a szegedi közgyűlés alakuló ülésén Botka László polgármester csütörtökön – írja az MTI.

Az önkormányzati választásokon a város lakói újra bizalmat szavaztak a polgármesternek és a huszonöt önkormányzati képviselő közül huszonháromnak – mondta az MSZP és az SZDSZ jelöltjeként újraválasztott politikus.

Ünnepi beszédében a polgármester hangsúlyozta a közeljövő fejlesztési terveit, a tudásalapú gazdaság megteremtését, a kétezer ágyas új klinikai tömb megépítését, az elektromos tömegközlekedés korszerűsítését.

Botka László közölte: a város intézményrendszere nem önmagában érték, nem rendelőkben, kórházakban és iskolákban, hanem egészségügyben, oktatásban kell gondolkodni. A politikus az ellenzéki képviselőkhöz szólva kifejtette, sikeres csak az lehet, aki képes a jónál is jobb megoldásokat kínálni. „Az örök tagadás, a koncepciótlanságot fedő indulatok soha nem győzedelmeskedhetnek” – fűzte hozzá.

A közgyűlés Solymos Lászlót (MSZP) a polgármester általános helyettesének, várospolitikai alpolgármesternek, Szentgyörgyi Pált (MSZP) gazdasági alpolgármesternek, Nagy Sándort (SZDSZ) pedig városfejlesztési alpolgármesternek választotta.

A testület döntött a bizottságok személyi összetételéről is, a pártok előzetes megállapodásának megfelelően a közgyűlés nyolc bizottsága közül hármat irányít majd ellenzéki politikus.

S. A
Szegedinapilap, 2006. október 13.