Még mindig sok a panasz a három hete bevezetett új szegedi buszmenetrendre. Teszteltük, késett a 67-es és 67F-es ,,városnéző” busz, sietett a 90-es körjárat. Heteken belül módosítanak.

– Átszoktunk a trolira, mert se munkába menet, se a Tescóba bevásárolni, sem az újszegedi rokonokhoz nem jó már a 90-es, úgy megvariálták a menetrendjét – mondta az elmúlt hét tapasztalatairól egy kétgyermekes édesanya tegnap kora reggel a Csillag téri megállóban.

Molnár Sándor és felesége is jobban kedvelte az előző változatot, mert a Lugas utcánál fel tudtak szállni, még a szóló buszon is kaptak ülőhelyet. Kérdés, mi lesz iskolaidőben, ha akkor is kisbusz marad. A házaspár bevásárolni jár vele a Tescóba, piacra. Nem szeretik, hogy ritkán jár és késik is, mert rettentő hosszú a vonala, amióta körjárat lett az újszegedi gabonakutató és a nagyállomás között. Szakács János munkába jár vele, ő elégedett a felsővárosi és tarjáni buszellátással. Mi is megnéztük: 6 és 7 óra között inkább 2-3 perccel hamarabb elindult a 90-es a menetrendjéhez képest.

A 13-ast sokan hiányolják. Van, aki jobban járt. Ugyan több átszállással jut el a Textilgyári úti munkahelyére, de így rövidebb a menetideje, és nem kell sokat gyalogolnia a rossz utcákon.

Késett viszont a 67-es és 67Y-os busz, amit az utasok városnézőnek kereszteltek el, mert 34 megállóját 45 perc alatt teljesíti. Elméletileg. Tegnap reggel ugyanis minden Szőregről érkező busz 6-7 percet késett már a Centrumnál. Varga István, aki a dorozsmai kiskertjébe utazik vele, azt mondja, ez mindennapos. Túl lassan jut át a busz a Belvárosi hídon és a belvároson. Dorozsma felől fürgébb a busz, a Bartók térig csak 3 perc késést szedett össze, de Szőregig behozta.

Megnéztük, változott-e a helyzet a Mars téren. Már harmadszorra írjuk meg, de még mindig nincs kitáblázva a megszüntetett 79-es helyén, hogy mi és honnan megy helyette a logisztikai központ felé. Továbbra is az üzletsori eladók jó szándékán múlik, hogy segítenek eligazodni a sok vidékről érkező utasnak a Kossuth Lajos sugárútra. A boltosok és az utasok is azt mondták, be kellene vinni a 71-est és 72-est a Mars téri üzletsor elé.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: delmagyar.hu