Ma életbe lép Szegeden a szünidei helyi tömegközlekedési menetrend, ezzel egy időben olcsóbb lesz a fedélzeti automatákból váltott menetjegy. A sofőröktől azonban drágábban, 450 forintért vásárolhatunk jegyet.

Mától már élesben működnek a tömegközlekedési eszközökön a fedélzeti jegykiadó automaták, így az árak is változnak: 400 forint helyett 370 forintért vásárolhatunk jegyet bankkártyánkkal néhány érintéssel, ám a sofőröktől ettől az időponttól drágábban, 450 forintért. Mint ismert, már a rendszer tervezési időszakában elhangzott, hogy a fedélzeti jegyautomatás rendszer életbelépése után a sofőrök drágábban árulják a jegyeket, a közgyűlés szakbizottsága döntött arról, hogy a nyári menetrend életbelépésétől élesedjen a rendszer.

Az automatákból az időalapú, azaz 24, illetve 72 órás jegyek változatlan áron vásárolhatók, 1040, illetve 2600 forintért. Érdemes tudni, hogy ezeket a jegytípusokat sem kell külön érvényesíteni, azaz megvásárlásuktól kezdve ketyeg az egy- és háromnapos időtartam, amíg utazhatunk velük.

Június 16-ától életbe lép a szünidei menetrend is, ami azzal jár, hogy nőnek a követési idők, továbbá kisebb utas-befogadóképességű járművekkel is gyakrabban találkozhatnak az utasok. Mivel a járatok indulási időpontja is eltolódhat néhány percet, aki időre megy, annak érdemes előzetesen megnéznie a menetrendet.

delmagyar.hu

Borítókép: Szeged, jegyautomata a villamoson, Fotó: Frank Yvette, delmagyar.hu