Nyolc utcában kezdik el a csatornaépítést ma Szegeden. A közel tízmilliárd forintos beruházás során 253 kilométer csatornát építenek és közel 11 ezer ingatlant kötnek rá a hálózatra 2006 szeptemberéig.

Az Európai Unió környezetvédelmi alapja, az ISPA által is támogatott, közel tízmilliárd forintos csatornaberuházás munkálatait egyszerre nyolc utcában kezdik el ma Szegeden – tájékoztatta lapunkat Ács Sánta Ágnes, szegedi ISPA-koordinátor.

A csatornahálózat bővítéséről szóló megállapodást szeptember 19-én írta alá Botka László polgármester és Zsigmondi András, a kivitelező cég, a Culvert 2003 Konzorcium képviselője.

A beruházás első szakaszában Alsóvároson, Béketelepen, Kecskéstelepen, Marostőn, Újszegeden a Szőregi úton, a Szerviz utcában, Petőfitelepen és Tápén kezdik el a munkát.

Az ISPA-koordinátor a várható közlekedési fennakadásokkal kapcsolatosan hangsúlyozta: a kivitelezők a lehetőségeikhez mérten igyekeznek majd elkerülni azt, hogy forgalmi dugók alakuljanak ki a városban. A konzorcium vállalta, hogy a szerződés aláírásától számított 36 hónap alatt, azaz 2006. szeptember 19-ig befejezi a csatornaberuházást Szegeden

Démagyarország Online, 2003. október 27.