Idén is egész napos kikapcsolódással, vetélkedőkkel és palacsinta partival vártuk a családokat a Monti parkban május 1-jén.

Már korán reggel gyülekeztek a főzőverseny résztvevői: az elkészült ételeket szakértő zsűri értékelte, gulyás- és pörkölt kategóriában. Előbbiben első helyezett a Fábián család gulyása lett, ezüstérmet a Szőregi Sárkányhajósok csapata kapott, a dobogó harmadik fokára pedig az Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete állhatott fel.

A pörkölt kategóriában megosztott első helyezést ért el a Szőregi Nyugdíjas Egyesület és a Benedek család, második pedig a Rozsé csapat lett. Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Először szerveztük meg a „Legfinomabb szőregi palacsinta” versenyt, melyre szép számmal érkeztek a finomságok. A zsűriző óvodások és óvó nénik végül egy ritkaságnak, a spenótos palacsintának szavaztak aranyérmet. Gratulálunk a győztes recepthez Papp Vincénének! Második helyezett lett a Magyar utcai óvoda palacsintája, a bronzérmet pedig Nyergesné Király Anita vihette el. Minden nevezőnek köszönjük a részvételt és nem utolsó sorban a rengeteg ízletes palacsintát – mind egy szálig elfogyott!

Szintén újdonság volt a májusfaállítás, melyben köszönjük a közreműködést a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak, Móriczné Narancsik Hedvig és Matovics Dávid településrészi önkormányzati tagoknak és Kókai Istvánnak.

A tavalyi évben debütáló „Mozdulj Szőreg” programunkat idén is meghirdettük: kellően felfrissültünk a Magyar utcai ovisok Katica- és Zsebibaba csoportjának közös reggeli tornájával; köszönjük Virágné Benke Noémi óvó néninek a felkészítést!

Ezután bemutatkoztak művelődési házunk mozgással, tánccal foglalkozó klubjai is. A gerinctorna klub tagjait és Hódi Zsuzsanna gyógytornászt, illetve Szabó Kinga aerobik edzőt köszöntöttük a színpadon.

Már hagyomány, hogy rendezvényeinken a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai adnak színvonalas műsort. Ez idén sem volt másként: a közönség néptáncot, judo bemutatót, akrobatikus tornát láthatott, és zenés-énekes produkciót hallhatott. Köszönjük a gyerekeknek a változatos előadásokat! Köszönjük továbbá Bányainé Seprenyi Gabriella, Istókné Oláh Ágnes, Sajtos Bettina Éva, Sövényházy Anna, Dér Zoltán, Jazimiczky Éva, Korcsmáros Enikő és Huszár László pedagógusoknak a diákok felkészítését és a majálison való közreműködést!

A művelődési ház tavaly megalakult néptánccsoportja, a Szőregi Rezegők is megmutatták tudásukat a közönségnek. Akik kedvet kaptak, maguk is elsajátíthatták a tánclépéseket, hiszen Számfira Máté, a csoport vezetője közös táncházba invitálta a bátrabb nézőket – akadtak is szép számmal táncos lábú érdeklődők. A talpalávaló muzsikát a Bajkó Zenekar húzta: Kálmán Bence hegedűn, Vajda Mátyás brácsán, Varga Balázs pedig bőgőn kísérte a táncosokat.

A Sárgarózsa Hagyományőrző Népdalkör Egyesület és karvezetőjük, Monoki Lajos tanár úr gömöri népdalcsokrot adott elő a hagyományos május 1-jei fellépésén. Köszönjük a színvonalas előadást!

A Kövér Béla Bábszínház két bábművésze, Balasi Jolán és Rózsa Teodóra vicces, felnőtteket-gyerekeket egyaránt szórakoztató előadása, az „Aranytojást tojó tyúk” nagy sikert aratott a közönség soraiban.

Hagyományosan sor került a családi- és sportvetélkedőre, melyre 9 csapat jelentkezett. Vidáman teljesítették a szórakoztató és szellemes feladatokat, melyeket Ágó Rita igazgató asszony szervezett meg. A legügyesebbnek a Fürge Nyulak csapata bizonyult, ők vihették haza az aranyérmet. Ügyesen helyt állt a Kitti és Rozsé csapat, akik második helyezettek lettek. A harmadik helyre a Nyerges lányok futottak be, ők gazdagodhattak tehát bronzéremmel.

Nem maradhatott el a szőregi focisták kedvenc vetélkedője, a tizenegyes rugó verseny sem –  köszönjük Tóth Tamásnak a focikapu biztosítását.

A legügyesebb tizenegyes rugó Vikor Gábor lett, őt követte Mohola Tamás, a bronzérmes  találatot pedig Matovics Máté szerezte.

A családoknak és a labdarúgóknak is köszönjük a nevezést, a helyezetteknek pedig gratulálunk!

Köszönjük minden közreműködőnek, segítőnek, és a versenyek, vetélkedők résztvevőinek az áldozatos munkát, a sok-sok finomságot, Látogatóinknak pedig hogy megtisztelték  rendezvényünket. Jövőre találkozunk!

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2015. június

szoreg.hu képtár