Ne lepődjön meg, ha becsönget egy kérdezőbiztos. A háztartások lakáskörülményeit feltérképező országos felmérés kezdődött október 10-én. Szegeden is járják az otthonokat.

November 30-ig arra keresnek választ a statisztikusok, hogy miben is élünk? A lakásviszonyokról Szegeden és megyében is érdeklőnek majd. A felmérés az ország közel 500 településén összesen 20 ezer véletlenszerűen kiválasztott háztartást érint.

Az összeírás átfogóan vizsgálja a háztartások lakáshelyzetét, a lakások és a lakóépületek minőségét, valamint azt, hogy az emberek mennyire elégedettek a lakásukkal, környezetükkel, milyen okból, hogyan változtattak lakást az elmúlt években, és milyen terveik vannak a közeljövőre.

A felmérés kiterjed a háztartások lakáskiadásaira és lakásfenntartási problémáira, a korábban felvett lakáshitelekre és az igénybe vett támogatásokra is.

A válaszadók személyesen vagy interneten is kitölthetik a kérdőívet. Ha személyesen terveznek választ adni, akkor azt a háztartásokat felkereső – hivatalos igazolvánnyal, illetve megbízólevéllel rendelkező – kérdezőbiztosoknál tehetik meg. Az, aki az internetes kitöltést választja, az erre a célra kialakított – mibenelunk.ksh.hu – weboldalon tud hozzájárulni adataival a felmérés sikeréhez – írják a szervezők.

A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, azok felhasználása pedig összesítve, egyedi azonosítás nélkül történik. Az adatok feldolgozása után a KSH széles körben nyújt majd tájékoztatást az eredményekről.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu