Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal a szőregi rózsaünnepen fellépő Lagzi Lajcsiként ismert Galambos Lajos mondja el, mivel tölti a szabadidejét

Évek óta rendszeres fellépő Galambos Lajos a szőregi rózsaünnepen: erről a rendezvényről szól a szombat délutánja és estéje.

– Egy televíziós kívánságműsort rövidítünk Szőregiek kérték címmel, de a délelőttöt otthon töltöm a gyerekekkel – árulta el a lakodalmas muzsika királya: tatai otthonukban töltik az időt. Vasárnap reggelente mindig együtt mennek misére, hacsak közbe nem jön valami fontos esemény – ezen a hétvégén például nem jut el a templomba Lagzi Lajcsi, mert a Művészek Magyarországért-díj átadójára hivatalos Budapestre, a Kongresszusi Központba. Igaz, 14 órakor kezdődik az esemény, de a kamerás főpróbát délelőtt 10 órától tartják.

– Legjobban az pihentet, ha a családommal lehetek. Főzünk, úszni, kerékpározni járunk, bowlingozunk, sétáltatjuk a kutyákat – mesélte a háromgyerekes családapa, aki otthonában zenét is hallgat, de nem mulatóst, hiszen azt hallja eleget, amikor gyakorolja az új dalokat. Dzsessz, örökzöldek kerülnek a lejátszóba.

Kislánya, Boglárka Anna tíz-, Lajos „junior” kilenc-, István pedig nyolcéves – de kerékpáron máris „lekörözik” az apukát. – Gyakran körbebiciklizzük a tatai tavat. Míg én két kört bírok, ők négyszer is megteszik a több mint hét kilométeres távot – dicsekedett a büszke apuka. Idén nyáron tervezik, hogy felviszik autóval a kerékpárokat az ausztriai Linzig, onnan a Duna mentén kerekeznek vissza Magyarországra.

Ez lesz az egyetlen, részben külföldi útjuk: a neves zenész úgy véli, a jelenlegi gazdasági helyzetben jobb, ha Magyarországot támogatjuk azzal a pénzzel, amelyet a külhoni nyaraláson elköltenénk. – Annyi szép tájunk, érdekes városunk van, használjuk ki a nyarat arra, hogy megismerjük a saját hazánkat! – javasolta. Augusztusban ellátogatnak a Balatonra, és a múlt hétvégén jártak a Hortobágyon, ami hatalmas élmény volt a családnak.

Az olvasóknak azt ajánlja Lagzi Lajcsi a hazai nyaralás jegyében: utazzanak ők is családostul a Hortobágyra! Nézzék meg a kilenclyukú hidat és a madárkórházat, ahol bemutatják, hogyan gyógyítják a sérült szárnyasokat!

Farkas Judit, delmagyar.hu, 2009. június 27.