Meglepetés a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2. fordulójában: a megyei II. osztályú Szőreg magabiztosan búcsúztatta az újszegedieket.

A szerdai kupanap egyik nagy szenzációját a Szőregi RSE gárdája szolgáltatta, mely elbúcsúztatta a sorozattól a megyei I. osztályban szereplő Ujszegedi TC-t. Igaz ugyan, hogy a vendégek sérülés, valamint munkahelyi elfoglaltság miatt több játékosukat (Balogh, Béry, Farkas Sz., Mazula) nélkülözni voltak kénytelenek, ám ez mit sem von le Drágity Dusánék érdemeiből. A találkozó túlnyomó részében jobban futballoztak ellenfelüknél, s teljesen megérdemeltek jutottak a legjobb tizenhat közé.

A hazai gárda a 15. percben Móra Tibor bombagóljával szerzett vezetést: a szőregi játékos mintegy 30 méterről zúdította a hálóba egy a védelemről kipattanó labdát. A szünet előtt két perccel Drágity Dusán duplázta meg az előnyt, így nyugodtan vonulhattak pihenőre a vendéglátók. Pálfy Zoltánnak, az UTC mesterének a szünetben sem sikerült felráznia az övéit, akik talán nem hitték el, hogy kieshetnek. A 70. perc tájékán ébredt, s kapcsolt magasabb sebességi fokozatba az esélyesebb alakulat. A 82. percben Bokányi Ádám révén sikerült szépíteniük is. A hajrában aztán óriási erőket mozgósítottak az egyenlítésért, mindent egy lapra feltéve lendültek támadásba. A védekezésére akkor már kevesebb figyelmet fordítottak, amit kihasznált a Szőreg. A kinyíló UTC-t sikerült lekontrázni, a 89. percben Gyenes János fejezett be találattal egy mintaszerű akciót. 3-1-es győzelmével a Szőreg vívta ki a nyolcaddöntős szereplés jogát.

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2. fordulójában:

Szőregi RSE – Ujszegedi TC 3-1 (2-0). Szőreg, 100 néző, vezette: Csöngető Endre.
Szőreg: Bali – Sajtos, Ali, Kucsera, Németh, Drágity, Váczi (Csernyik 78′), Móra, Néma, Gyenes, Tóth A. Vezetőedző: Tóth Tamás.
UTC: Schmiz – Péczely, Joó (Farkas A. 75′), Laudisz, Szabó, Jaksa, Gonda, Csúri (Molnár 46′), Domonkos, Bokányi, Kovács S. (Vékes 63′). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Móra T. (15′), Drágity D. (43′), Gyenes J. (89′), illetve Bokányi Á. (82′)

Tóth Tamás: “Az első negyedóra elteltével gyönyörű góllal szereztünk vezetést,  onnantól kezdve végig kézben tartottuk a mérkőzést. Helyzeteket alakítottunk ki, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. A vendégek egy tízperces időszakban harcoltak ki meddő fölényt, egyébként úgy érzem, azon kívül nem tanúsítottak túl nagy ellenállást.”

Pálfy Zoltán: “Megérdemelten győzött a Szőreg, mely sokkal motiváltabban futballozott nálunk. Hetven percig nagyon rosszul játszottunk.”