Augusztus 11-én, egy héttel a bajnoki rajt előtt, idén is megrendezi a Szőregi Rákóczi SE az ifj. Lakatos Árpád Emléktornát, mely szervesen épül a csapatok felkészülésébe.

A tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt fiatal kiváló szőregi labdarúgó, ifj. Lakatos Árpád emlékére immár tizenegyedik alkalommal rendez tornát a Szőregi Rákóczi SE.

Az elmúlt években nemzetközi volt a torna, a határon túlról a Délvidékről és Erdélyből is érkeztek csapatok. “Idén úgy gondoltuk, igyekszünk a szegedi csapatoknak kedvezni, s így, a városi önkormányzat támogatásával egy nívós, hatcsapatos tornát rendezünk a megyei I. osztályból a SZVSE, a Tápé és az FK 1899 Szeged, a megyei II. osztályból pedig az UTC, a Gyálarét és természetesen a Szőregi Rákóczi részvételével” – közölte a SZEGEDma.hu-val Tóth Tibor főszervező.

Az augusztus emléktornán a tavalyihoz – melyet a rendező SZRSE nyert – hasonlóan idén is két csoportban hat csapat vesz részt. A csoportokmérkőzéseket a délelőtt folyamán bonyolítják le, majd a helyosztókra délután kerül sor. A szervezők napközben ebéddel, este, a meccsek után vacsorával látják vendégül a résztvevőket. A csapatok és a szurkolók az ebédet követően, 13 óra után hagyományosan megkoszorúzzák a fiatalon elhunyt ifj. Lakatos Árpád sírját a helyi katolikus temetőben.

A csoportmérkőzések 2×30 percesek, a félidők között 5 perc szünet áll rendelkezésre. Döntetlen esetén 3 pár büntetőrúgásra kerül sor, szükség esetén pedig szétlövés következik. Az ilyen módon győztes alakulat az amerikai rendszernek megfelelően 3 helyett 2, a vesztes 0 helyett 1 pontot kap. Pontegyenlőség esetén a helyezést sorrendben a rúgott gól, a gólkülönbség, az egymás elleni eredmény, legvégső esetben pedig sorsolás dönti el. A délutáni helyosztók ideje 2×35 perc, szintén 5 perces szünetekkel, ekkor a csoportok azonos helyezettjei vívnak meg egymással a helyezésekért, értelemszerűen a két csoportgyőztes játssza a döntőt késő délután. A napot eredményhirdetés, éremosztás és végül vacsora zárja.

A XI. ifj. Lakatos Árpád Emléktorna programja:

08.00-11.30: Csoportmérkőzések
12.00: Közös ebéd a csapatoknak
13.15: Koszorúzás, emlékezés a szőregi katolikus temetőben
14.00 – 18.30: Helyosztók
18.45: Eredményhirdetés, éremátadás
19.00: Vacsora

szegedma.hu