A Szőregi Rákóczi SE 11. alkalommal rendezte meg az ifj. Lakatos Árpád-emléktornát szombaton, ahol az aranycsata egy maratoni büntetőpárbajban dőlt el. A vendéglátókat győzte le az újjáépülő UTC, s hódította el a kupát.

Egy héttel a bajnoki rajt előtt a Rákóczi immár hagyományosan szervez tornát minden évben a tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt fiatal, kiváló szőregi labdarúgó, ifj. Lakatos Árpád emlékére. Idén hat csapat vett részt az eseményen: a megyei I. osztályból a SZVSE, a Tápé és az FK 1899 Szeged, a megyei II. osztályból pedig az UTC, a Gyálarét és természetesen a Szőregi Rákóczi mérték össze tudásukat. A délelőtti csoportmérkőzéseket ebéd követte, majd a csapatok képviselői és Rózsavölgyi József, Szőreg önkormányzati képviselője megkoszorúzták ifj. Lakatos Árpád sírját a szőregi katolikus temetőben, ezután a helyosztók, az eredményhirdetés következett, végül vacsora zárta a napot.

A Szőreg – SZVSE csoportmérkőzés után a döntő is tizenegyespárbajban dőlt el. Az UTC – Szőreg finálén az újszegediek végig fölényben játszottak, több helyzetük is akadt, ám csak egyszer bírták feltörni a Rákóczi védelmét. A sárga mezesek pedig a lefújás előtt egy ziccerből egyenlítettek, igaz a mérkőzés utolsó harmadában egyre gyakrabban dolgoztatták meg az UTC hálóőrét. A szabályok értelmében a döntetlen után egyből büntetőrúgások következtek. Az UTC egy maratoni párbajban szerezte meg végül a győzelmet.

A XI. ifj. Lakatos Árpád-emléktorna eredményei:

„A” csoport:

Szőreg – SZVSE 2-2 (büntetőkel 6-5). Gól: Néma 3, Markó, Méreg, Sajtos, ill. Bagi, Balogh, Papp Á., Szántó, Szalma.

SZVSE – FK 1899 Szeged 1-2. Gól: Bagi, ill. Szabó T., Szalai.

Szőreg – FK 1899 Szeged 1-0. Gól: Markó.

„B” csoport:

A Tápé csapata a helyosztókra nem jött el, így törölték a tornán addig elért eredményeit, s 3-0-s különbséggel az ellenfél kapta meg a 3 pontot.

UTC – Gyálarét 1-0. Gól: Gajdacsi.

Tápé – Gyálarét 0-3

UTC – Tápé 3-0

Helyosztók:

3. helyért:

FK 1899 Szeged – Gyálarét 3-1. Gól: Szalai, Ács, Temesvári ill. Olajos

A döntő:

Szőreg – UTC 1-1 (büntetőkkel 9-10)
Szőreg: Bali – Csikós, Méreg, Németh, Ali, Sajtos, Kucsera, Mityók, Markó, Néma, Maslac. Cserék: Juhász, Móra, Csernik, Tóth T. Játékosedző: Tóth Tamás.
UTC: Béry – Szanka, Gonda, Szántó, Péczely, Kovács, Balogh, Papdi, Farkas A., Tari, Gajdacsi. Cserék: Ördögh, Molnár, Nagy. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Különdíjasok:

A legjobb kapus: Bali Csaba (Szőreg)
A legjobb játékos: Balogh Norbert (UTC)
A legjobb szőregi játékos: Móra Tibor
Gólkirály: Markó Tibor (Szőreg)

szegedma.hu