Az öregek “törték be”, a fiatalok vágtattak azt új szőregi műfüves grundon a sportos átadást követően.

Fotó: Gémes Sándor, szegedma.hu

Fotó: Gémes Sándor, szegedma.hu

A szőregi műfüves pálya arról nevezetes az országban, hogy az MLSZ pályaépítési programjának keretében 2014-ben ez az első műfüves grund, amit átadtak. A munkálatokat március 18-án kezdték el , s valamivel több mint egy hónap alatt el is készült a kivitelező a 20×40 méteres focipályával. “A pálya mintegy 28 millió forintból épül fel, melyből az önkormányzat 7,6 millió forint önrészt biztosít, a teljes költség 30 százalékát. Az új pályát főleg a fiataloknak épült, a Szőregi Rákóczi SE utánpótláscsapatai mellett, be szeretnénk kapcsoljuk a tömegsportba és az iskolai testnevelésbe is a területet, amit akár a tanóra keretében vagy különfoglalkozásokra is igénybe vehetik majd a szőregi gyerekek” – mondta Rózsavölgyi József (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselője.

A műfű a fiatalok szolgálatában

A hivatalos átadás után a sportos avatást a rózsaünnepen tartották meg a szőregiek. Az első meccset a szőregi öregfiúk vívták az új pályán a deszkiek ellen. A szomszéd vár lovagjai 3-1-re bizonyultak jobbnak. Az oklevél és a kupa átadásával végérvényesen a sporté lett ez a modern grund. Mózes Ervin, Szeged város címzetes főjegyzője, aki nem mellesleg szőregi lakos köszöntőjében arról beszélt, hogy végig követték a munkálatokat a város részéről és nagyon precíz munka eredménye az új pálya. Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója elmondta, hogy elsősorban a szőregiek hitének és akaratáénak a gyümölcse ez és reményét fejezte ki, hogy sok fiatal tehetséget nevel ki a Szőregi Rákóczi ezen a pályán, akik segítségével visszakerülnek a megye élvonalába. A klub elnöke, Tóth István megköszönte, hogy a 30 éves öltöző mellé új pálya költözött, most pedig az épület felújítása lehet a következő lépés.

A köszöntők után a gyerekeké volt a főszerep. Hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az I. Rózsa Kupát a 2005 után születetteknek, ahol 8 csapat küzdött meg az érmekét. Az első a Rendőr TE “A” csapata lett.
Eredmények:

1. Rendőr TE “A”
2. Szeged 2011
3. SZEAC “A”
4. Algyő
5. Rendőr TE “B”
6. Szőreg
7. SZEAC “B”
8. KEAC

Legjobb játékos: Szalai Ronin (SZEAC)
Gólkirály: Horváth Zalán (Rendőr TE “A”)
Legjobb kapus: Bohák Márk (Szeged 2011)

Dobó Csaba, szegedma.hu

Borítókép: Műfüves pályaavató. Fotó: Gémes Sándor, szegedma.hu

szoreg.hu képtár