Tizennyolc forduló elteltével négypontos előnnyel vezeti a Csongrád megyei másodosztály tabelláját a Szőregi RSE a Székkutas előtt. A szőregiek legutóbb értékes döntetlennel térhettek haza a tavaly még a megye élvonalában futballozó Nagymágocs otthonából, az esetleges feljutásról és a jelenlegi helyzetről kérdeztük Tóth Tamást, az egyesület elnökét.

A legutóbbi négy fordulóban egyaránt idegenben lépett pályára a Szőreg, és bár kétszer is vereséget szenvedett a gárda, (még az őszi zárófordulóban Balástyán, majd két hete Csengelén is kikapott a Móra Tibor, játékos-edző által vezényelt együttes) ezzel együtt is, még ha csak egy ponttal is, de növelni tudta előnyét a listavezető a Székutassal szemben, és 38 szerzett egységével vezeti a megyekettőt. A szezon előtt Tóth Tamás portálunknak úgy nyilatkozott a célokat illetően, hogy első számú céljuk az, hogy jól érezzék magukat a Szőregen futballozó játékosok, és ha úgy alakul, akkor a dobogóra szeretnének odaérni – a bajnokság hajrájához közeledve azonban úgy tűnik, a Szőreg az egyik nagy esélyes a feljutásra.

„A bajnokság kezdete előtt is több új játékos érkezett a csapathoz, úgy indultunk neki ennek a szezonnak, hogy nem szerettük volna a játékosokban azt rögzíteni, hogy cél a bajnokság megnyerése, vagy az első-második hely valamelyike. Inkább azt szerettük volna, hogy élvezzék a labdarúgást, próbáljanak játszani, érezzék jól magukat, és meglátjuk, hogy alakul a történet. Minden évben erőlködtünk, minden évünk arról szólt eddig, hogy feljutási terveink volt, azonban most érzem azt, hogy inkább már a játékról szól a dolog, de azért az elnökség és a szurkolók már nagyon szeretnék megyeegyben látni a csapatot” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Tóth Tamás.

A Szőreg játékoskeretében több változás történt a télen, többek között a bajnokság feléig szerzett 41 gólból több mint a felét, 21-et vállaló Vellai Áron-Tábi Attila kettős Algyőre igazolt, velük tartott a szintén sok lehetőséghez jutó Kovács Dávid is, valamint a SZVSE-ben folytatja téltől Németh Zoltán is, így kissé átformálódott a listavezető a téli szünetben. „Én azt látom, hogy most talán van rá esély, hogy ez a csapat képes legyen megtartani a pozícióját. Megint jöttek új, fiatal játékosok, ők beilleszkedtek az együttesünkbe, elfogadták őket. Sikerült jó helyre, posztokra igazolnunk, a felkészülésünkkel sem volt gond, az egyesület is mindent megtett a játékosokért, akik próbálják ezt viszonozni. Az első három bajnokinkat a tavasszal idegenben játszottuk, a cél hét pont volt ezeken. Csengelén az első két 100%-os ziccer után a Csengele szerzett egy szép szabadrúgásgólt, ami el is döntötte a három pont sorsát, ott azért három ponttal számoltunk. Nagymágocson tudtuk, hogy ellenfelünk erős, hiszen megyeegyből jött vissza. Pontrúgásból, fejelésekből erősek, ebből is tudtak gólt szerezni, ott egy ponttal is számoltunk. Hetven százalékosan teljesítettünk az első három fordulóban, mi minden fordulóra úgy készülünk, hogy tudjuk, hogy mi a célunk, csak az adott mérkőzésre, fordulóra koncentrálunk” – mondta el Tóth Tamás a tavasz eddig eltelt időszakával kapcsolatban.

 

Előtérben az utánpótlás is

Bár még a bajnokság vége odébb van, a Szőregnek egyelőre sikerült megtartania a vezető pozícióját, a folytatásban pedig akár kulcsfontosságú mérkőzések is várhatnak a csapatra, amely a következő öt meccséből négyet is hazai pályán játszik majd. „Nem rossz eredmény ez az eddigi négy pont, főleg annak tükrében, hogy a többi csapat is hibázott. A következő fordulókban otthon játszunk, igaz, lesz közte egy Újszentiván elleni mérkőzés, ami rangadó lesz, hiszen a két falu között mindig is rangadó volt. Ezt a négy meccset 12 ponttal szeretnénk abszolválni. Ezzel már a bajnokság felénél járnánk, ha így sikerülnek a dolgaink, akkor 70%-ra adom, hogy ez a csapat bajnok lesz, és visszajut a megyeegybe. 1919 óta létezik a szőregi csapat, mindig is jó csapat volt, régi nagy, NB I-es, NB II-es játékosok játszottak itt, ennek a Szőregnek van múltja, és reméljük, hogy lesz jövője is” – tekintett a közeljövőbe Tóth Tamás.

Tóth Tamás hozzátette, a szurkolóknak is azt szokta mondani, hogy az egy szép dolog, ha egy felnőtt csapat feljut a megye első osztályba, de az utánpótlás is fontos, Szőregen pedig most elindult az utánpótlásképzés is, ami szükséges a megyeegyhez is. „Most ennek látom a jövőjét, van most 50-60 kisgyerek, aki Szőregen focizik, ez is hozzátartozik egy esetleges megyeegyes csapathoz is. Egy éve működik nálunk ez, az edzők jól dolgoznak, megvan az összhang köztük és az elnökség között, kiegyensúlyozott munkát tudnak végezni” – részletezte a klubnál zajló munkát Tóth Tamás.

A Szőregi RSE-re hétvégén a tavaszi első hazai bajnoki vár, a hatodik helyezett Üllést fogadják szombaton Szarvas Ákosék.

Vajgely Pál, szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Maróti János / szegedma.hu