A szőregiek által csak ‘Homokbánya’-ként emlegetett Szabadidőpark infrastrukturális fejlesztéséről szóló kivitelezői szerződést a beruházás helyszínén írták alá.

A beruházás célja az egykori homokbánya területén rendezvényközpont kialakítása. A jelenleg meglévő nádas-tavat rendbe teszik, mobil színpad, hang- és fénytechnika kerül beszerzésre, valamint a partfalon lépcsős lelátó-nézőtér készül.

Ujhelyi István országgyűlési képviselő elmondta, hogy a fesztiválközpont funkció mellett igazi közösségi tér alakul ki a Szabadidőközpontban: sétáló utak létesülnek és megmarad a kedvelt játszótér is. A rendezvények mellett a park egész évben nyitva áll a szőregiek előtt: helyszíne lehet családi összejöveteleknek, baráti találkozóknak és ugyanakkor alkalmas egy kellemes sétára is.

A munkálatok a Rózsaünnepet követően kezdődnek, a kivitelező az Európai Unió által is támogatott beruházást 2009. november 30-ig fejezi be.

Az erről szóló kivitelezői szerződést pénteken délután a helyszínen írt alá Nagy Sándor, Szentgyörgyi Pál Szeged MJV alpolgármesterei és Mikós Zoltán a Sade Magyarország Kft. projektvezetője.

A szerződéskötést követően névadóra is sor került: az Olasz Konzulátus kezdeményezéseként tett javaslatot a Szőregi Részönkormányzat is elfogadta, így a megújult Szabadidőparkot Alessandro Monti báró olasz ezredes után Monti Sándor térre keresztelték.