Az iskola hagyományosan a tavaszi szünet előtti három napon szervezte iskolahetét.

A felsős gyerekek a hétfőn látogatást tettek a Szerb templomban, az iskolában játékos drámaórán és a könyvtárban illemtanórán vettek részt, és végül Hevesi Imre műsorát élvezhették. Ezen a napon iskolánk adott helyet az országos szinten meghirdetett Jedlik Ányos fizikaverseny területi döntőjének, ahol a három évfolyamból kettőben a szőregi iskola tanulója vitte el a pálmát és jutott be az országos döntőbe: Faragó Anikó és Szántó Mózes. Kedden a hagyományos matematika és fizika háziversenyek mellett a Föld napja alkalmából természetvédelemi témában szerezhettek új ismereteket a gyerekek rangos vendégelőadók segítségével.

Az alsó tagozatosok a Vadasparkot látogatták meg, a kézműves foglalkozás és tájfutóverseny után egy igazi bűvész szórakoztatta a gyerekeket. A szerda délelőtt megrendezett Kossuth-kupa kézilabda és kosárlabda mérkőzéseken a kistérségi együttműködés jegyében a deszki, az újszentiváni, és a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola csapatai vettek részt, ahol az összes versenyszámban a szőregi iskola csapatai lettek az elsők. Ezzel párhuzamosan a felsős gyerekek Iványi Aurél önkormányzati képviselő felkérésére Húsvéti nagytakarításon vettek részt, hogy szebbé varázsolják Szőreg utcáit.

A Kossuth7 zárásaként a Kossuth-esten az összes alsó tagozatos gyerek szerepelt, majd a Pro Musica művészeti iskola növendékei adtak rövid műsort, végül a felső tagozatos gyerekek 30 fős alkalmi színjátszó csoportja adta elő A szépség és a szörnyeteg című musical rövidített változatát.

Kossuth Lajos Általános Iskola Online, 2005. március 27.