Egy benzinkútépítés megoldja az újszegediek régi problémáját: az egyik legveszélyesebb kereszteződésben, a Szőregi út és a Thököly utca találkozásánál körforgalom épül. A munkák június közepétől augusztus végéig tartanak majd.

Fotó: Gémes Sándor

Az önkormányzat tulajdonában levő, de a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében álló területen két hónap alatt épül meg a legegyszerűbb, egysávos körforgalom. A tervek szerint a munkálatok június 14-én kezdődnének. „Régóta keseríti az autósok életét ez a kereszteződés, nagyon nehéz a Thököly utcáról kijutni a Szőregi útra, problémás belátni az útszakaszt, és balesetveszélyes az kikanyarodás” – nyilatkozta portálunknak Gádzser Gábor, a Magyar Közút Nonprofit Kft. szegedi osztályvezetője. A munkaterület-bejárását és átadását csütörtökön tartották, ahol megjelentek az önkormányzat és a magyar közút munkatársai, ahogy a kivitelező Colas Hungária Zrt.és alvállalkozója, az Alapközmű Kft. és a beruházó Mobil Petrol 2000 Kft. képviselői is.

„A korábbi Árpád nevelőotthonnal szemben építünk egy benzinkutat, amire úgy kaptunk engedélyt, ha egy körforgalmat is kialakítunk a temetővel szembeni kereszteződésben. Ez a beruházásunk első üteme, ami előreláthatólag augusztusban fejeződik be, a második ütemben pedig év végégig a töltőállomás is megépül majd” – mondta el portálunknak a beruházó cég képviseletében Szabadi Zoltán.

Megtudtuk, hogy a körforgalom építésének idejére három jelzőlámpa segít a forgalom elterelésében.

Dobó Csaba, szegedma.hu