Huszadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Szőregi Rózsaünnepet. Botka László polgármester külön elismeréseket adott át az egyre népszerűbb rendezvény elindítóinak, első szervezőinek.

A szombati felvonuláson úgy tűnt, a szőregiek amellett, hogy keményen dolgoznak, rendkívül vendégszeretők is. A fesztivál három napja alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermesztők mindennapjaiba: megismerni a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de szép szakmának a mindennapjait. A szakmai közönség mellett a rózsaszerető látogatókat a rózsaünnepi forgatag számos kiállítással, látnivalóval és kulturális programokkal várja.

A Szőregi Rózsaünnep fő látványossága idén is a szombat délutáni karneváli felvonulás volt, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig Szőreg utcáin.

A felvonulás után Botka László polgármester mondott köszöntőt.

A többi között arról beszélt, hogy néhány elkötelezett, lelkes lokálpatrióta kezdeményezéséből mára nemzetközi hírű fesztivál lett. Szerinte a közösség megtartó és szervező ereje Szegednek e fontos városrészében a rózsa iránti tiszteletben és szeretetben mutatkozik meg.

A fesztivál megálmodóit és szervezőit külön is a színpadra szólította a polgármester, és díszokleveleket adott át nekik. Fráter György, Godzsák Zoltánné, Makó Mária, Péter László, Tóth Csaba és Tóth Ferenc kapott kitüntetést.

Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvénnyé fejlődött a Szőregi Rózsaünnep.

Az idén is koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit.

szeged.hu

A SzegedTV tudósítása

https://www.facebook.com/SzegedTV/videos/1772543509522826/Borítókép: Fotó: szeged.hu