A Tisza-Maros Szög Kistérségi Társulás az országban egyedülálló kezdeményezésként jött indít útjára egy olyan ifjúsági projektet, mely térségünk településeinek – Szőreg, Deszk, Újszentiván, Kübekháza, Tisasziget – példaértékű összefogására épít.

Újhelyi István, országgyűlési képviselőnk közbenjárásával kistérségünk egy jelentős forráshoz jutott. Ennek a pénzösszegnek a segítségével az egyes településeken felálló ifjúsági önkormányzatok társulási szintű egységet élesztenek fel. Ezáltal létrejön egy olyan ifjúsági képviseleti fórum, mely lehetőséget teremt gyermekeink számára, hogy az őket érintő kérdésekben közvetlen módon, intézményesített formában forduljanak a települési vezetőhöz.

Minden bizonnyal azonban a gyermekek számára fontosabb, hogy ez a támogatás számukra kedvesebb programokra is felhasználható. Lehetőségük nyílik nyári táborozások szervezésére, saját ifjúsági kiadvány szerkesztésére; megjelentetésére, vagy más szórakoztató programok beindítására.

A képviselő úr tájékoztatása szerint az elnyert támogatás az idei év tavaszától áll rendelkezésre, és külön jelentőséget lűt abban. hogy ez a forrás a fentebb említetteken túl lehetőséget teremt arra, hogy a létrejövő ifjúsági intézmény újabb és újabb támogatásokat szerezzen gyermek és ifjúsági programok finanszírozására.

Szőregélő, 2003. március 7.