Kétezer, tartós élelmiszert rejtő ajándékcsomagot készített idén a szegedi rászorulóknak az önkormányzat humán közszolgáltatási irodája. A város évek óta elkülönít egy keretet a rászorulók karácsonyi ajándékaira. A csomagok összértéke ebben az évben meghaladja a 8 millió forintot.

Tartós élelmiszereket – többek között szárazkolbászt, konzerveket, szaloncukrot, étolajat, tésztát, kávét és teát – tartalmaznak azok az ajándékcsomagok, amelyet az önkormányzat készít idén is azoknak a rászoruló családoknak, amelyek mástól nem várhatnak segítséget és lehet, hogy egyáltalán nem kapnának ajándékot.

Az idei ajándékcsomagok egyenként mintegy 4 ezer forintba kerülnek. A korábbi évekhez hasonlóan most is civil- és érdekképviseleti szervezetek segítenek abban, hogy a csomagok a legrászorultabb családokhoz juthassanak el.

Többek között a Senior Center – az ott működő 60 idősügyi szervezet javaslata alapján – 390 csomagot oszthat szét, az Egyesített Szociális Intézmény hálózatában ellátott családok 580 csomagot kapnak, de segítenek az elosztásban a különböző fogyatékosügyi szervezetek, a kiskundorozsmai, szőregi és tápéi kirendeltség, a nagycsaládos egyesületek, valamint a Szegedi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat is.

Tűzifa 9 és fél millióért

Az önkormányzat az idén pályázatot hirdetett tűzifaosztásra. A kiírásnak megfelelő, rászoruló háromszáz család részére egy-egy köbméter erdei hasított tűzifát juttattak el még novemberben. A tűzifaosztás összértéke 9 és fél millió forint volt.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu