Lakóhelyünk élhetőbbé tételére hívja fel a figyelmet szeptember 22. az Európai Autómentes Nap és az Autómentes Hét rendezvénysorozat.

Az érezhetően megnövekedett gépjárműforgalom nemcsak zsúfoltságot okoz a városban, de jelentős környezetszennyező hatása is van (gondoljunk csak a kipufogó gázokra és a zajra), s nem elhanyagolható baleseti veszélyforrás. Az Autómentes Hét ezért a környezetbarát közlekedési módokat (tömegközlekedés, kerékpározás, gyaloglás) kínálja alternatívaként.

Szerencsére iskolánk sok tanulója a mindennapok során is szívesen kerekezik, vagy gyalogol az iskolába, mégis jó volt nézni szeptember 21-én, pénteken az iskola udvarát elborító „kerékpártengert”. Készültek a délutáni számháborúra, aminek helyszínére természetesen biciklivel érkeztek.

Szinte látványosságnak is beillett, ahogy a negyedikesekből és fölsősökből álló közel 40 tanuló végigkerékpározott Szőregen a Budzsák-erdőig. Többen örömmel üdvözölték is a csapatot.
A helyszínen előkerültek a számok és megkezdődött a csata. A kezdeti menekülést gyorsan felváltotta a szervezett támadás, s hangos lett az erdő a bekiabált számoktól, örömteli gyerekzsivajtól. Szabályos állóháború alakult ki, s a gyönyörű időben gyorsan elrepült a délután.

Mindenki kipirulva, csillogó szemmel tért vissza a kerékpárjához, így mindkét csapat nyert egy élménydús, szép délutánt.

Puskás Ágnes
szabadidő-szervező