Több mint ötven szegedi diák vett részt a Szegedi Rendőrkapitányságon hétvégén megrendezett Kerékpáros Iskola Kupa helyi döntőjén. A legjobb lány és fiú is a Zrínyi Ilona Általános Iskolába jár.

A verseny célja a kerékpáros közlekedési szabályok elmélyítése, a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelése volt. A felsőtagozatos általános iskolás diákok versenyén KRESZ elméleti és kerékpáros ügyességi versenyszámokban mérhették össze tudásukat a fiatalok.

A lányoknál a legjobban Vida Rebeka teljesített, aki a Zrínyi Ilona Általános Iskolából érkezett. Második helyen Szabó Ninetta végzett, aki a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola diákja. A harmadik helyre a ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola tanulója, Tóth Adrienn gördült be.

A fiúknál szintén Zrínyis diák, Sejben András végzett az első helyen. Második, a ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola tanulója Csordás Dominik lett, harmadik pedig Tabajdi Ábel a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskolából.

A kerékpáros ügyességi pályát nulla hibaponttal teljesítettek közül különdíjban részesült Lázár Réka Weöres Sándor Általános Iskola, Ruzsa és Klembucz Bence Kossuth Lajos Általános Iskola SZTEJKI, Szeged-Szőreg.

A nyertesek serleget, könyvet és oklevelet kaptak a szép teljesítményért.

szeged.hu

Borítókép: Fotó: szeged.hu